صادرات دو میلیارد دلاری صنایع غذایی به روسیه / صنایع غذایی به سمت ارگانیک شدن

  • 1395/09/14
  • 1077 بازدید

نماینده بخش خصوصی بخشی از تولیدکنندگان مواد غذایی، از رکورد صادراتی جدید به روسیه خبر داد.

رئیس هیأت‌ مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی هم‌ صنف در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: اگرچه شرایط منطقه و بازار بین‌المللی به گونه‌ای رقم خورد که تولیدکنندگان مواد غذایی توانستند در هشت ماه نخست سال جاری، محصولات خود را به ارزش دو میلیارد دلار به روسیه صادر کنند، اما تلاش بی‌وقفه و خستگی ناپذیر فعالان صنعت را نباید نادیده انگاشت.

مهدی کریمی‌تفرشی با اشاره به اینکه کشور روسیه مانند طرح پایلوت صادرات برای صنایع غذایی محسوب می‌شود، افزود: با توجه به کنار رفتن تقریبی ترکیه از بازار روسیه و تحریم شدن این کشور توسط اتحادیه اروپا به نظر می‌رسد فرصت بکری برای ایران فراهم شده که باید به بهترین شکل از آن استفاده کرد.

وی تأکید کرد: البته قرار است این مقدار تا سال ۲۰۱۷ به ۴ میلیارد دلار برسد؛ بنابراین با نقشه راهی که صنایع غذایی برای خود ترسیم کرده و توازن این راه با توانایی‌های بالقوه صنعت، بدون‌شک می‌توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

کانال سبز، بی‌ نتیجه ماند

عضو هیأت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان که از طرف نمایندگی سازمان ملل در ایران به‌عنوان مدیر نمونه انتخاب شده است، عنوان کرد: چندی پیش قراردادی به نام کانال سبز بین ایران و روسیه منعقد شد که قرار بود کالاهای صادراتی به آن کشور، بدون معطلی از طریق این کانال، وارد انبارهای روسیه شود، اما متأسفانه این کار به مرحله عملیاتی نرسید.

نفوذ ارگانیک در صنعت غذا

تنها دارنده نشان شوالیه اروپا در صنعت غذای ایران، کشور را جزو کشورهای هفت اقلیم دانست و گفت: خوشبختانه تنوع آب و هوایی در کشور، اجازه کشت محصولات مختلف در فصول سال را به کشاورزان می‌دهد؛ بنابراین می‌توان در هر فصلی، سبزیجات و میوه‌جات تازه به بازار عرضه کرد. به همین جهت، تولیدکنندگان این صنف می‌توانند سالم‌ترین و باکیفیت‌ترین محصولات را به بازار داخل و خارج عرضه کنند.

وی معتقد است: در همین راستا باید محصولات ارگانیک را در صنایع غذایی رونق داد؛ زیرا این موضوع در کشورهای پیشرفته از استقبال خوبی برخوردار بوده و درصد بسیاری از مردم از آن استفاده می‌کنند، اما در ایران به دلیل بالاتر بودن قیمت‌ها نسبت به محصولات معمولی، هنوز آنطور که باید و شاید پیش نرفته است. به هر ترتیب، صنایع غذایی به دنبال ارگانیک کردن محصولات خود هستند تا سلامت را به مردم هدیه دهند.

از نظر کریمی‌تفرشی، وجود اجناس مختلف وارداتی در فروشگاه‌های ایران که نمونه‌های داخلی آن با بهترین کیفیت در بازار یافت می‌شود، برخلاف اقتصاد مقاومتی بوده و در چنین شرایطی نمی‌توان شعار حمایت از تولید داخل را به عمل تبدیل کرد. چرا باید مجوز ورود به کالاهایی داده شود که باکیفیت‌تر از آن در کشور تولید می‌شود؟ در صورت ادامه یافتن این روند، سرنوشت محصولات ایرانی مانند برنج خواهد شد؛ محصولی که تا چند سال پیش، نیازی به واردات آن نبود، اما اکنون برای تامین نیاز داخلی، مجبور به صدور مجوز واردات هستیم. آن هم برنجی که قسمت قابل توجهی از آن، غیرقابل استفاده و غیربهداشتی است.

چهره ماندگار مدیریت ایران گفت: از سویی دیگر، برخی کالاها نیز در حالی که تاریخ انقضای آن گذشته، از مبادی غیرقانونی وارد شده و متاسفانه در کارگاه‌های زیرزمینی، تجدید تاریخ و توزیع می‌شود. این در حالی است که تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی هم‌صنف، با حدود ۵۰ عضو فعال، تا ۹۰ درصد نیاز داخلی را برآورده کرده و انواع ادویه‌جات، نمک‌ها، چاشنی‌ها، آردها، حبوبات، خشکبار، سبزیجات، کافی‌ها، رشته‌ها و مکمل‌های غذایی را با بهترین کیفیت وارد بازار می‌کند و تقریبا نیازی به اجناس خارجی و به ویژه، تاریخ گذشته وارداتی نیست.

وی اظهار کرد: به همین دلیل، با وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت، نامه‌نگاری‌های لازم انجام شده تا مجوزهای لازم را برای شناسایی و معرفی کارگاه‌های زیرزمینی، در اختیار تعاونی قرار دهند. در این صورت تعاونی به عنوان بازوی پرتوان دولت، نقش موثری در کاهش جرائم و تعداد کارگاه‌های غیراصولی خواهد داشت.



خبرگزاری ایانا