تغییر استاندارهای قند، نمک و روغن در محصولات غذایی

  • 1396/06/06
  • 585 بازدید

رئیس سازمان ملی استاندارد از تغییر استانداردهای قند، نمک و روغن در محصولات غذایی خبر داد.

نیره پیروز بخت در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی به موضوع سلامت مردم اظهار کرد: قند، نمک و روغن جزو مواد غذایی پرمصرف است که استفاده از آنها در سایر محصولات غذایی تابع استانداردهای ویژه ای است.

وی افزود: برای سلامت مردم در استانداردهای این سه ماده تجدیدنظر کردیم تا مضرات محصولات غذایی ناشی از مصرف بی رویه قند، نمک و روغن به حداقل کاهش یابد.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه این اقدام مورد توجه برخی سازمان های بین المللی نیز قرار گرفت، افزود: به همین دلیل سازمان بین المللی کدکس غذایی، تدوین استاندارد هفت نوع روغن گیاهی را به سازمان ملی استاندارد ایران محول کرده است.

پیروزبخت در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع صادرات کالا به کشور افغانستان اشاره و اظهار کرد: با توجه به هم مرز بودن کشورمان با افغانستان، لازم است آزمایشگاهی را در مبادی مرزی ایجاد و تجهیز کنیم تا علاوه بر تسهیل در صادرات، سهم عمده ای در بازار کشور افغانستان داشته باشیم.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران خواستار همراهی و مساعدت مسئولان استانی برای استقرار آزمایشگاهی مجهز در مرز ایران و افغانستان شد.

تکمیل استاندارد غذای حلال با انطباق بیش از ۹۶ درصد با فقه شیعه جعفری

وی با اشاره به تدوین گردشگری حلال با ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی گردشگری حلال، اظهار کرد: علاوه بر این در هیات وزیران شورای سیاست گذاری حلال تصویب شده که دبیرخانه آن با سازمان ملی استاندارد است.

او از راه اندازی «پویش کالای ایرانی را می‌خرم» خبر داد و گفت: این پویش برای اینکه مردم خیالشان از کالای ایرانی آسوده شود راه اندازی شده است.

پیروزبخت گفت: خراسان جنوبی وضعیت خاصی در سطح کشور دارد به خصوص در بحث همجواری با کشورهای افغانستان که از نظر استراتژیک برای استان نقش موثری دارد.

رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه در استان‌هایی مثل خراسان جنوبی علاوه بر نقش مسئولان برای پیشبرد اهداف فعالیت‌ های نظام مقدس جمهوری اسلامی نقش علما بارزتر است، بیان کرد: علما به عنوان زبان گویای مردم برای مسئولان بوده و باید اهداف و برنامه‌ هایی که توسط مقام معظم رهبری برای مردم و مسئولان توصیه می‌شود را به گوش همه برسانند.

پیروز بخت با بیان اینکه در سال‌های اخیر در دولت تدبیر و امید در سایه ارشادات مقام معظم رهبری تمام برنامه ها و سیاست‌ های خود را بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استوار کرده ایم، بیان کرد: برای نظام جمهوری اسلامی زیبنده نیست تعدادی از کالا ها با کیفیت و استاندارد باشد، بلکه باید همه کالاهایی که در کشور تولید می‌شود به تایید استاندارد برسد.

وی با اشار به اینکه سازمان ملی استاندارد یکی از سازمان‌هایی بوده که بیشترین پروژه را در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دارد، افزود: بر اساس سیاست‌های ستاد چهار پروژه برای سازمان ملی استاندارد تعریف شده است که در رابطه با سلامتی مردم است.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: در بند ۳۰ سیاست های کلی برنامه ششم رهبری بر تنظیم و تدوین نقشه راه نظام استاندارد سازی و مدیریت کیفیت تاکید کرده اند که این بار را بر دوش ما خیلی سنگین‌ تر می کند.

پیروز بخت با بیان اینکه علاوه برفعالیت های ملی و داخلی در عرصه فعالیت‌ های بین الملی طی سه سال اخیر قدم های مثبتی برداشته شده است، عنوان کرد: در جمهوری اسلامی ۱۰۰ درصد اعتماد داریم هر آنچه دارد به دست مردم می رسد حلال است اما در تجارت بین المللی نقش زیادی نداشته ایم.

وی اظهار کرد: اما حدود سه سال است که به صورت خیلی فعال در حوزه موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی وارد شده‌ایم و اکنون در بین ۳۶ کشور اسلامی عضو هیئت مدیره این موسسه هستیم و ریاست یکی از کمیته مهم از جمله ارزیابی و انطباق با ایران است.

رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد بیشترین پروژه را در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دارد، گفت: در این راستا چهار پروژه برای این سازمان تعریف شده است.



سازمان ملی استاندارد