مازاد تولید شیر زمینه صادرات مناسب محصولات لبنی را فراهم کرده است

  • 1396/06/13
  • 679 بازدید

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالیانه بیش از نه میلیون تن شیر در بخش‌های مختلف این صنعت تولید می‌شود. خوشبختانه این امر، علاوه بر تأمین نیاز داخلی، موجب صادرات محصولات لبنی در چندین سال گذشته شده است.

به گزارش پانا تورج صارمی گفت : به لطف سرمایه‌گذاری چشمگیر در صنعت گاو شیری در کشور، سالیانه بیش از نه میلیون تن شیر در بخش‌های مختلف این صنعت تولید می‌شود. خوشبختانه این امر، علاوه بر تأمین نیاز داخلی، موجب صادرات محصولات لبنی در چندین سال گذشته شده است. این در حالی است که با توجه به پتانسیل مناسب و ظرفیت‌ های تولید دامداری صنعتی در کشورمان، تأمین پروتئین و امنیت غذایی موردنیاز جامعه از منابع دامی، نیاز به توجه بیشتری دارد. سیاست‌های برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی کشور نیز توجه ویژه‌ای به ایجاد ظرفیت‌ های تولیدی داخلی کرده است.

وی افزود: در این رابطه با مشارکت شرکت نستله، امسال طرح پایلوت تصفیه فاضلاب، در چند گاوداری مطرح کشور راه‌اندازی شد. خوشبختانه نتایج اولیه آزمایش‌ های انجام‌شده از پساب خروجی این طرح، نشان‌دهنده رعایت شاخص‌های مورد تأکید سازمان حفاظت محیط‌زیست بوده و موضوع اخذ تأییدیه فنی این روش نیز جهت اجرا در سایر دامداری‌ها، از سویوزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری است.

در ادامه روبرت ارهارد، مدیر بخش تأمین شیر خام نستله در کشور سوییس،جملات خود را حول نگاه مصرف‌ کنندگان به محصولات تولیدی آغاز و بیان کرد: امروزه مصرف‌ کنندگان به منبع و چگونگی تولید مواد غذایی مصرفی خود بسیار اهمیت می‌دهند. آنها کنجکاوند که این محصولات از چه موادی و چگونه تهیه می‌شوند. به همین دلیل نستله همواره به دنبال حصول اطمینان از برآورده شدن انتظارات مصرف‌کنندگان بوده است. این مهم، مستلزم رعایت موارد بسیاری از زیرساخت‌ های موجود تا مراحل پایانی تولید از قبیل استفاده از سیستم دیجیتال در مزارع شیری، مراقبت مناسب از دام و اهمیت به رفاه دام است.

شهریار صفاریان، مالک مزرعه چالتاسیان، یکی از مزارع همکار در پروژه‌های شرکت نستله ایران نیز در رابطه با این کارگاه آموزشی که تحت عنوان دیدگاه‌ های نوین صنعت گاو شیری برگزار شد، گفت: دیدگاه این کارگاه به موضوع دام منحصربه‌فرد بوده است و نوع هدف‌گذاری و استفاده از منابع طبیعی از قبیل خاک و آب به‌ صورت پایدارازجمله موضوعات بسیار کاربردی مطرح‌شده بود؛ مبحث مهمی که در صورت عدم توجه، در بازه زمانی کوتاهی منابع موجود، از بین رفته و کشاورزان مجبور به توقف فعالیتشان خواهد شد.

گفتنی است صنعت کشاورزی و دامداری ازجمله حوزه‌هایی است که در دهه حاضر توجه ویژه‌ای به آن شده است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی و اجتماعی معتقدند که با توجه به روند دگرگونی اقتصاد و صنعت در دنیا و با توجه به تغییرات آب‌و‌هوایی، در آینده رشته‌های کشاورزی و دامداری جزء مهم‌ ترین، تأثیرگذارترین و اشتغال‌ زاترین رشته‌ های دنیا خواهند بود.

همچنین این روزها مفاهیم بنیادین و تمرکز کشاورزی از تولید محوری، فروش‌محوری و حتی رعایت قوانین پایه فراتر رفته و دقت فزاینده‌ای به استفاده از منابع به‌ صورت پایدار، حفظ محیط‌ زیست، آسایش دام و همچنین اطمینان از سلامت آنها می‌شود. کشاورزان به‌ تدریج خود را موظف به حفظ و پایداری منابع طبیعی برای نسل‌ های آینده می‌دانند و به دنبال مصرف بهینه آب هستند.

به‌تازگی جمعی از متخصصین دامداری و کشاورزان ایران با هدف بهبود دامداری و کشاورزی کشور و تبادل دیدگاه‌های مدیریتی، خوراک و محیط‌ زیست به دورهم جمع شدند. در این نشست که به همت شرکت نستله ایران و در محل کارخانه این شرکت در استان قزوین برگزار شد،دامداران از تجربیات خود، مدیران جهاد کشاورزی و دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام از سیاست‌ های بلندمدت کشور در حوزه نوآوری، افزایش بهره‌ وری و پایداری کشاورزی و نیز اعضای تیم کشاورزی شرکت نستله اقدامات خود در ایران و نیز تحولات صنعت دامداری دنیا را مورد بحث و بررسی قرار دادند.



خبرگزاری پانا