ضعف فناوری بسته‌ بندی در صنایع غذایی

  • 1396/10/11
  • 502 بازدید

صنایع غذایی کشور برای حضور موفق در بازارهای جهانی و رقابت با برندهای بزرگ ناگزیر به رشد و پیشرفت در صنعت بسته‌ بندی مطابق استانداردهای جهانی است و باید توسعه فناورانه بسته‌ بندی در دستور کار جدی تمامی ‌برندها قرار گیرد.

مهدی کریمی ‌تفرشی، رئیس هیات‌ مدیره تعاونی تولید کنندگان موادغذایی و هیات‌ مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت در گفت‌ وگو با «دنیای اقتصاد» با اعلام این مطلب گفت: سرمایه‌ گذاری هر چه بیشتر در صنعت بسته‌ بندی و بهبود بسته‌ بندی کالاها مطابق آخرین دستاوردهای روز دنیا به ویژه در جهت بهبود و گسترش صادرات، می‌تواند از عوامل تاثیرگذار در رشد صنعت و تولید کشور باشد. وی افزود:

درحال‌حاضر بسته‌ بندی مواد غذایی ایران برای رقابت و حضور در بازارهای جهانی ضعیف است. بسیاری از واحدهای تولیدی با تجهیزات فرسوده و قدیمی ‌فعالیت می‌کنند. به‌ عنوان مثال، زعفران ایرانی به‌ صورت فله‌ای به اسپانیا صادر و در این کشور با بسته‌ بندی مناسب و نام اسپانیا وارد بازارهای جهانی می‌شود.

رئیس هیات‌ مدیره تعاونی تولید کنندگان موادغذایی گفت: باید بپذیریم که صنایع غذایی ایران برای حضور و جایگاه مناسب در بازارهای بین‌ المللی نیاز به استفاده از تکنولوژی روز دنیا و ارتقای سطح کیفیت، بسته‌ بندی و بهره‌ گیری از تجهیزات مدرن و به‌ روز دارد. وی ادامه داد: بسته‌ بندی ما هنوز به خودکفایی کامل نرسیده و ما چاره‌ای جز واردات بسیاری از مواد اولیه بسته‌ بندی خود نداریم. به‌ طور حتم تمام این موارد متاثر از نوسانات نرخ ارز خواهد بود و افزایش نرخ ارز به‌ شدت تولید کنندگان را تحت فشار قرار می‌دهد.

رئیس هیات‌مدیره مجتمع صنایع غذایی گل‌ ها تصریح کرد: متاسفانه در دوره تحریم دستگاه‌ های بسته‌ بندی چینی با طول عمر کم و کیفیت پایین وارد کشور شد. اگر تولید کنندگان داخلی برخی دستگاه‌ های بسته‌ بندی نوین را مونتاژ یا تولید کنند، هزینه‌ های تولید صنعت به شدت کاهش می‌یابد. به علاوه در صورت حمایت بانک‌ ها، صنعت غذای ایران با به‌ کارگیری دستگاه‌ها و فناوری نوین در بسته‌ بندی، توان بیشتری در رقابت با کشورهای اروپایی و آمریکایی خواهد داشت.

کریمی ‌تفرشی گفت: با رشد و گسترش وسایل ارتباط جمعی و افزایش ارتباط مردم با دیگر نقاط جهان، نیاز جامعه از یک محصول با بسته‌ بندی جذاب و با کیفیت افزایش یافته است. وی افزود: بازار رقابتی داخل، تولید کنندگان را ترغیب به رشد و نوآوری در بسته‌بندی می‌کند و این به نوعی احترام به خواست و رشد دانش و کیفیت زندگی مردم است.

رئیس هیات‌مدیره تعاونی تولید کنندگان موادغذایی گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر از رشد خوبی در این زمینه برخوردار بوده‌ایم. معتقدم با افزایش سطح دانش و فناوری، حضور در نمایشگاه‌ های بین‌المللی و درک درست از فناوری‌های روز دنیا، بی‌تردید قدم‌های موثرتری برداشته خواهد شد. همچنین با پیوستن ایران به سازمان جهانی بسته‌ بندی (WPO) افق روشنی به روی صنعت بسته‌ بندی کشور گشوده شده است که باید از این فرصت به نحو شایسته‌ای بهره‌گیری شود.



دنیای اقتصاد