خرید توافقی زعفران برای تعادل بازار ادامه دارد

  • 1396/11/03
  • 442 بازدید

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: ۶۰ تن زعفران به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده است.

علی اوسط هاشمی درگفتگو با خبرگزاری صداوسیما؛ با اشاره به اینکه خرید توافقی زعفران تازمانی که بازار این محصول ارزشمند به تعادل برسد ادامه دارد ،افزود: قبل از ورود سازمان تعاون روستایی هرکیلو زعفران حدود 4 میلیون و 200 تا 4 میلیون و 700 هزار تومان که با حمایت خرید توافقی به 5 میلیون و 300 هزار تومان رسیده و در ادامه مبلغ 100 هزار تومان به ارزش قیمتی هر رقم زعفران اضافه شده است.

وی گفت: حضور سازمان مرکزی تعاون روستایی در بازار زعفران سبب شد قیمت زعفران در بازار افزایش یابد و زمینه خرید نقدی از کشاورزان نیز فراهم شود.

رئیس سازمان مرکز تعاونی روستایی تصریح کرد: اجرای طرح خرید توافقی زعفران سبب شد تا نقش سود جویان در بازار زعفران پایان یابد و دست آنان از دلالی این محصول ارزشمند کوتاه شود.

هاشمی در باره چگونگی پرداخت مابقی طلب کشاورزان گفت: تاکنون 85 میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده و مابقی طلب که معادل 35 میلیارد تومان است نیز تا اسفند ماه پرداخت خواهد شد.

وی افزود: سردخانه های مجهز و استاندارد برای دپوی زعفران های خریداری شده وجود دارد تا کیفیت محصول کاملاً حفظ شود و برای صادرات به بازارهای جهانی در شرایط استاندارد باقی بماند.

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: با انبار محصول زعفران که بصورت توافقی خریداری شده است قیمت زعفران را در بازارهای جهانی مدیریت خواهیم کرد.

هاشمی افزود: اعتقاد داریم تا زمانی که بازار داخل و خارجی زعفران به تعادل نرسد خرید توافقی و انبار این محصول را ادامه دهیم.
وی همچنین با اشاره به رویدادهای اخیر در باره تعیین تعرفه 33 درصدی برای محصول زعفران ایران از سوی برخی کشورهایی که از مشتریان این محصول هستند گفت: برای مدیریت بازار زعفران با سفرای ایران در کشورهای اروپایی و مسئولان سازمان توسعه تجارت مذاکره کردیم تا مطالعات دقیقی برای بازار یابی و پیداکردن تجار و خریداران واقعی انجام دهند.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: برای صادرات محصول زعفران طرح شرکت با کشورهای اروپایی را ارائه کردیم و شراکت را مبنای اصلی تجارت با این کشورها قرار می دهیم تا از سود و ارزش واقعی این محصول بهره مند شویم.

هاشمی با انتقاد از آنچه که تاکنون در صادرات زعفران روی داده است تصریح کرد: صادرات زعفران از ابتدا تاکنون نوعی حراج کردن محصولی است که گردش مالی آن در بازارهای جهانی 8 میلیارد دلار است .

وی گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده صادرات خام و فله ای زعفران پس از توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی متوقف خواهد شد.
رئیس سازمان مرکزی روستایی افزود: متاسفانه اقدام خاصی برای ارتقای شرایط صادرات زعفران انجام نشده است و به صادرات فله ای و برند سازی های خرد محدود شده ایم .

هاشمی همچنین از انجام مذاکرات با تجار اسپانیایی خبر داد و گفت: برای مدیریت بازارهای جهانی از مسئولان وزارت امور خارجه کمک گرفتیم و با کشورهایی که در بازارهای زعفران نقش ما را کوچک شمارند تقابل می کنیم .

وی بر فرآوری و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بویژه در بخش دارو ،?درمان و صنایع بهداشتی تاکید کرد و افزود: کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی کارخانه مجهزی را درتربت حیدریه شناسایی کردند که بزودی وارد چرخه فرآوری محصول زعفران می شود و شاهد تولید ارزش افزوده خواهیم بود.


سیب و پرتقال عید تأمین است و نیاز به واردات نداریم

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: میوه شب عید از اسفندماه تا هفدهم فروردین در میادین میوه و تره بار توزیع خواهد شد.
علی اوسط هاشمی در ادامه ی این مصاحبه اختصاصی با اشاره به اینکه تاکنون 20 هزار تن سیب درختی خریداری و ذخیره سازی شده است، افزود: برای تأمین نیاز بازار شب عید 60 هزار تن سیب و پرتقال هدف گذاری شده است که همچنان درحال خرید میوه مورد نیاز هستیم.

وی گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده حمل میوه های شب عید به استان های کشور حداکثر تا دهم بهمن ماه انجام می شود.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: امسال میزان تولید و برداشت میوه به ویژه سیب و پرتقال درحد مطلوب است و اصلاً نیازی به واردات برای تأمین نیاز شب عید نیست.

هاشمی گفت: بازار میوه داخل اشباع و تولید داخلی کافی است.

وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده برای تأمین نیاز بازار شب عید 40 هزار تن پرتقال باید خریداری شود که از این میزان 10 هزار و 700 تن از پرتقال جنوب تأمین می شود.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: تمام سردخانه های مناسب برای ذخیره سازی میوه شب عید تجهیز شده و با استفاده از تجارب سال های گذشته شبکه حمل و توزیع مناسبی تدارک دیده شده است.



خبرگزاری صدا وسیما