لزوم برنامه ریزی برای جلوگیری از افزایش قیمت مواد پروتئینی/ تولید کنندگان در انتظار تحقق وعده ها

  • 1397/01/30
  • 456 بازدید

با توجه به پیش رو بودن ماه مبارک رمضان مسئولان باید از هم اکنون به فکر تنظیم بازار مواد پروتئینی باشند تا در این ماه که تقاضا بیشتر می‌شود بازار دچار تنش نشود و قیمت‌ها رشد نکند.

به گزارش خبرگزاری میزان، روند افزایش قیمت گوشت در اواخر سال گذشته آغاز شد و در اوایل سال جاری هر کیلوگرم ۴۷ تا ۴۸ هزار تومان رسید و تهیه این ماده پروتئینی را برای مصرف کنندگان مشکل کرده است.

با توجه به اینکه گوشت قرمز در کنار مرغ از عمده‌ ترین کالا‌های مصرفی به شمار می‌رود افزایش این ماده پروتئینی تاثیر بسزایی در زندگی مردم دارد.

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌ وگو با خبرگزاری میزان اظهار کرد: کمبود دام برای عرضه و از طرفی خروج دام از مرز‌های غربی کشور موجب این افزایش شده است.

وی افزود: این موضوع را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردیم تا هرچه زودتر جلوی این خروج را بگیرند، چون تعداد دام‌های که در حال خارج شدن از کشور است بسیار بالا است.

ملکی تاکید کرد: اگر برخورد قاطعی با این موضوع صورت نگیرد با نزدیک شدن به ماه رمضان قیمت مجددا افزایش خواهد یافت.

هر چند رئیس اتحادیه گوشت گوشفندی خروج دام از کشور را علت افزایش قیمت گوشت قرمز اعلام کرده است اما، برخی از تولیدکنندگان از افزایش قیمت نهاده‌های دامی در بازار خبر می‌دهند که این موضوع خود می‌تواند بر افزایش قیمت گوشت قرمز بیفزاید و این روند را تسریع کند.

از طرفی تولیدکنندگان مرغ نیز درباره افزایش قیمت این ماده پروتئینی هشدار دادند و خواستار برنامه ریزی برای در اختیار قرار گرفتن نهاده‌های دامی با قیمت‌های مناسب هستند تا قیمت مرغ به آسمان پرواز نکند.

البته وزیر جهاد کشاورزی در این باره وعده داده که ارز ۴۲۰۰ تومانی تاثیر در این زمینه نداشته باشد، محمود حجتی با بیان این که نهاده‌های کالا‌های اساسی در بخش کشاورزی مانند ذرت و کنجاله سویا عمدتا در صنعت دام و طیور مصرف می‌شود، گفت: این نهاده‌ها سهم بالایی در قیمت تمام شده کالا‌های اساسی دارند و به خاطر آن که قیمت کالا‌های اساسی از افزایش نرخ ارز از حدود ۳۸۰۰ تومان (مبادله ای) به ۴۲۰۰ تومان متاثر نشود، دولت تصمیم گرفت با اختصاص تفاوت نرخ ارز، از افزایش قیمت کالا‌های اساسی جلوگیری کند.

وی با اشاره به این که قیمت کنجاله سویا، دانه‌ های روغنی و ذرت در بازار‌های جهانی در حال افزایش است، تاکید کرد: با تصمیم اخیر دولت، افزایش قیمتی در نهاده‌های تولید کالا‌های اساسی در بخش کشاورزی به خاطر یکسان سازی نرخ ارز نخواهیم داشت.

به گزارش میزان با توجه به پیش رو بودن ماه مبارک رمضان مسئولان باید از هم اکنون به فکر تنظیم بازار مواد پروتئینی باشند تا در این ماه که تقاضا بیشتر می‌شود بازار دچار تنش نشود و قیمت‌ها رشد نکند.



خبرگزاری میزان