افزایش قیمت بطری چالش واحد‌های تولیدی/ عرضه ناکافی عامل گرانی

  • 1397/04/04
  • 514 بازدید

در حالی که افزایش قیمت مواد اولیه و قیمت بطری گلایه‌های زیاد تولیدکنندگان را موجب شده است، فعالان اقتصادی کمبود عرضه را دلیل افزایش قیمت می‌دانند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان پس از تغییرات نرخ ارز که در سال جدید آغاز شد با توجه به تاثیرگذاری آن در اقتصاد کشور بر قیمت بسیاری از کالا‌ها و به خصوص مواد اولیه اثر گذاشت و موجب افزایش قیمت آن‌ها شد.

یکی از کالا‌هایی که بر اثر نرخ ارز افزایش یافت قیمت بطری است، بطری که در صنایع روغن و نوشیدنی‌ های همچون لبنیات و آب معدنی نقش مهمی را ایفا می‌کند.

با افزایش نرخ ارز تقاضا برای خرید مواد اولیه بطری‌های پلاستیکی افزایش یافت، دلالان این مواد اولیه را از بورس خریداری کرده و با قیمت‌های گرانتر آن را در بازار به تولید کنندگان می‌فروشند و در این بین تولید کنندگان چاره‌ای جز خرید ندارند.

اوضاع تهیه مواد اولیه برای تولید کنندگان به حدی بغرنج شد که وزارت صنعت وارد کارزار شد و از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان درخواست کرد ضمن نظارت کامل بر فعالیت واحد‌های تولید کننده پریفرم گزارش مربوطه را به اداره کل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت و کارگروه ساماندهی عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی منعکس کند.

پیمان فروهر دبیر انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان آب‌ های معدنی در این باره در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان با بیان اینکه بازار مواد اولیه کمر تولید کنندگان را شکسته است، افزود: افزایش ۳۰۰ درصدی مواد اولیه، افزایش کرایه حمل و نقل و سایر هزینه‌ها موجب شده صنعت آب معدنی حال و روز خوبی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید کنندگان آب بسته بندی، نوشیدنی و محصولات لبنی، پریفورم خود را از پریفورم فروشان خریداری می‌کنند، گفت: تنها ۱۰ درصد تولید کنندگان مواد اولیه بسته بندی را از بورس تهیه می‌کنند.

فروهر تصریح کرد: در حالی که قیمت مواد اولیه در بازار هر کیلو ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد در بورس ۷ هزار تومان قیمت دارد و پریفورم فروش‌ها نیز از این وضعیت سوء استفاده می‌کنند.

وی درباره اینکه با بیان اینکه در حال حاضر تقاضا برای خرید مواد اولیه در بورس کاهش یافته است، گفت: در هفته‌ های گذشته ۳۶ هزار تن تقاضا مواد اولیه وجود داشت، اما فقط ۴ هزار تن در بورس عرضه می‌شد اما، در حال حاضر عرضه همان ۴ هزار تن است اما، تقاضا به ۷ هزار تن کاهش یافته است.

همچنین امیرهوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنایع روغن نباتی در گفت‌ وگو با میزان اظهار کرد: کمبود بطری مشکلی بود که با آن دست به گریبان هستیم هرچند کمی از مشکل کاسته شده اما، هنوز مشکل به طور کامل برطرف نشده است.

وی افزود: به دلیل عرضه کم در بورس قیمت در بازار آزاد افزایش یافت و، چون عرضه به اندازه نیاز واحد‌های تولیدی نبود ناچار به خرید از بازار آزاد بودیم که با قیمت بالا میسر بود.

با توجه به گلایه‌های تولید کنندگان به نظر می‌رسد اقداماتی که در این باره از سوی دولت صورت گرفته کافی نبوده و باید برای حمایت از تولید و برطرف شدن مشکلات تولید کنندگان اقدامات عاجلی در این زمینه صورت گیرد تا تولید کنندگان با دغدغه کمتری به دنبال تولید باشند.



خبرگزاری میزان