سرما و رشد هزینه ها تولید سیب را 400 هزار تن کم کرد

  • 1397/10/26
  • 611 بازدید

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی از کاهش حدود 400 هزار تن تولید سیب امسال به دلیل سرمازدگی و افزایش هزینه نهاده ها و بسته بندی خبر داد و قیمت کنونی این محصولات را منطقی دانست.

محمد علی طهماسبی عصر سه شنبه در حاشیه برگزاری ششمین نمایشگاه بین المللی سم، کود و نهاده های کشاورزی تهران افزود: مجموع تولید سیب در کشور امسال سه میلیون و 200 هزار تن و مرکبات نیز بیش از پنج میلیون تن بود.

وی همچنین از تولید 320 هزار تن کیوی و صادرات 77 هزار تنی آن در 9 ماه گذشته خبر داد.

** مصوبه امهال سه ساله وام کشاورزان اجرا نشده است

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی درباره پرداخت خسارت سرمازدگی به باغداران گفت: خسارت سرمازدگی به همه باغ هایی که بیمه بودند، پرداخت شده است.

اعلام کرد: مصوبه امهال سه ساله وام کشاورزان هنوز اجرایی نشده است و ما همچنان منتظر اجرای آنیم.

هیات وزیران در جلسه هجدهم آذرماه برای بازپرداخت تسهیلات دریافتی کشاورزانی که از حوادث غیرمترقبه مانند خشکسالی و سرمازدگی در سال زراعی 1397-1396 آسیب دیده اند سه سال استمهال در نظر گرفت.

بر این اساس، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بیست و چهارم آذرماه اعلام کرد: تولید کنندگان خسارت دیده بخش کشاورزی که سررسید بدهی وام آنان از اول مهر ماه 1396 تا پایان اسفند ماه 1397 است، می توانند با مراجعه به کارگروه ذیربط در هر شهرستان، اقدام لازم را برای استمهال وام انجام دهند.

«عبدالمهدی بخشنده» افزود: هزینه های مالی امهال این تسهیلات را دولت تقبل کرده است که پس از تایید نهایی به بانک های عامل پرداخت می کند.

** در زمین های شیب دار، آب سبز استفاده شود

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی یادآوری کرد: 70 درصد بارندگی در کشور تبخیر می شود و باید برای آن کاری کرد.

این مسوول افزود: شاه بیت کشت در اراضی شیب دار، استفاده از آب سبز است.

طهماسبی اضافه کرد: پارسال 21 هزار هکتار و امسال 29 هزار هکتار زمین شیب دار کشاورزی در کشور وجود داشت.
وی اضافه کرد: در مکان هایی که بارندگی پایین و شوری خاک بالاست می توان خارشتر کشت کرد.

به گفته وی، «کشاورزان نمونه امسال در خاک های شور خارشتر، ترنجبین و علوفه دامی تولید کردند.»

** تولید سموم پرخطر کشاورزی به 8.8درصد رسید

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی همچنین در آیین گشایش ششمین نمایشگاه بین المللی سم، کود و نهاده های کشاورزی گفت: تولید سموم پرخطر در کشور از 24 درصد به 8.8 دهم درصد رسیده است.

طهماسبی افزود: تامین نهاده های سم، کود و خوراک دام و طیور به عنوان یک دغدغه و سیاست وزارت جهاد کشاورزی در استفاده از توان بخش خصوصی پیگیری می شود.

وی اولویت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی را بهره برداری مطلوب از منابع آب، خاک و گیاه با تمرکز بر حفاظت و صیانت محیط زیست در کنار ایجاد بسترهای تولید عنوان و اضافه کرد: تولید کنندگان و واردکنندگان بخش خصوصی تامین کننده تغذیه سالم برای گیاهند که در ازای آن محصول سالم به دست مصرف کنندگان می رسد.

** موسسه تحقیقات آب و خاک برندهای پالایش شده کود را تایید کند

طهماسبی از کمبود تولید بذر هیبرید در کشور خبر داد و گفت: در تامین بذر هیبرید برای 400 هزار هکتار وابسته ایم؛ به گونه ای که نیاز ما به بذر هیبرید 600 میلیون عدد در سال است اما فقط توان تولید 20 میلیون عدد بذر هیبرید را داریم.

وی تصریح کرد: با توجه به توسعه گلخانه ها نیاز ما به بذر هیبرید افزایش پیدا می کند که امید است با کمک بخش خصوصی محقق شود.
این مقام وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد موسسه تحقیقات آب و خاک باید همه برندهای کود را تایید کند.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشاورزی چندی پیش اعلام کرد پس از بررسی و پایش ۱۰ هزار برند کود، هفت هزار برند تایید و ثبت شد.

امروز معاون امور زراعی وزیر جهادکشاورزی در نمایشگاه بین المللی سم، کود و نهاده های کشاورزی اعلام کرد شمار برندهای ثبت شده کود کشور به 9 هزار مورد رسیده است.

ششمین نمایشگاه بین المللی سم، کود و نهاده های کشاورزی تا بیست و هشتم دی ماه به مدت چهار روز در بوستان گفتگو تهران برپاست.



وزارت جهاد کشاورزی