تشکل های بخش کشاورزی دارای شورای ملی می شوند

  • 1398/01/31
  • 422 بازدید

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: تشکیل شورای ملی تشکل‌ها به منظور تشریک مساعی و ایجاد صدای واحد از سوی ذینفعان بخش کشاورزی از اولویت های سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سالجاری است.

به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، «حسین شیرزاد» افزود: آنچه مسلّم است، جامعه کشاورزی ما جهت رسیدن به اهداف کلان و توسعه پایدار، نیاز به صدای واحد در کنار تکثر ذاتی خود داشته و این در حالیست که تشکل‌ های بخش کشاورزی تاکنون از نقش و جایگاهی شایسته در تصمیم‌ سازی‌ها ، تصمیم‌ گیری‌ها و مأموریت‌ های وزارت جهاد کشاورزی برخوردار نبوده‌اند.

وی با بیان این که ضعف توان چانه زنی و رایزنی در تشکل‌ های کشاورزی مشهود است، تصریح کرد: فقدان یک نهاد پر قدرت مرکزی که از طریق آن بتوان در توزیع امتیازات و استیفای حقوق بخش کشاورزی نقش اساسی ایفا کرد، کاملا مشهود است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اعلام این که شورای ملی تعاونی‌ ها و تشکل‌ ها می‌تواند در سیاستگذاری‌ و شفاف سازی تصمیمات حوزه کشاورزی در کنار مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی، تشریک مساعی و کمک راهبردی انجام دهد، افزود: مشارکت در سیاستگذاری‌ها، تصمیم‌ سازی‌ها و همیاری در زمینه مسائل پیچیده بخش کشاورزی و رخدادهایی که بنا به اقتضائات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی اتفاق می‌افتد از جمله کارکردهای اساسی این شورا به حساب می‌آید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حمایت از بهره‌برداران، رونق تولید و توسعه کسب و کار و نهاد سازی های ضروری بخش کشاورزی و نیز تقویت تشکل‌ ها و احقاق حقوق سند یکایی صاحبان مشاغل بخش کشاورزی از اولویت‌ های شورای ملی هماهنگی تعاونی‌ ها و تشکل‌ های بخش کشاورزی به شمار خواهد آمد، تصریح کرد: به همین منظور سازمان مرکزی تعاون روستایی از تمامی ظرفیت‌ های خود برای سازماندهی، توانمند سازی و انسجام این شورا با هدف بهره‌ گیری مناسب از جایگاه قانونی و اجتماعی آن در جهت تأمین و حفظ منافع تولید کنندگان و فعالان بخش کشاورزی بهره خواهد برد.

به گزارش ایرنا، حمایت از خودکفایی و توانمند سازی همه بخش های راهبردی، از بندهای اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد که در اهداف آن در سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران دنبال می شود.

سیزدهم شهریورماه سال 1370 راه اندازی بخش تعاونی اقتصاد به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و وزارت تعاون با هدف اعمال نظارت دولت و حمایت و پشتیبانی از این بخش در همان سال تشکیل شد بنابراین روز تعاون در این روز نامگذاری شد.

از این رو، سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سال 1348 با ماهیت شرکت سهامی دولتی و با هدف توسعه بخش روستایی و کشاورزی از طریق تعاونی ها و تشکل های بخش کشاورزی تشکیل شد؛ این سازمان هر ساله با خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی تلاش می کند از تولید کنندگان بخش کشاورزی و روستایی حمایت کند.



خبرگزاری ایرنا