افزایش ۲ برابری یارانه آرد و نان/گندمکاران همچنان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی

  • 1398/09/24
  • 658 بازدید

با وجود افزایش ۲ برابری یارانه آرد و نان نسبت به سال قبل تغییری در اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، دولت در قالب بند ۱۴ ماده واحد بودجه سال ۹۹ کل کشور ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان یارانه نان و خرید تضمینی گندم را از محل منابع هدفمندی یارانه ها پیش بینی کرده است.

برآوردها نشان می دهد که با وجود افزایش ۲ برابری یارانه آرد و نان نسبت به مدت مشابه سال قبل، تغییری در اصلاح قیمت تضمینی گندم برای سال زراعی جدید صورت نگرفته که این امر با واکنش متعدد کشاورزان رو به رو شده است.

بسیاری از مسئولان و دست اندرکاران بخش کشاورزی بر این باورند که با وجود افزایش یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده، تغییری در اصلاح قیمت تضمینی یا کاهش قیمت کود و سوخت یارانه ای حاصل نشده است که بدین ترتیب حذف یارانه نهاده های گندم و افزایش قیمت خرید تضمینی مطابق با هزینه های تولید تنها راه حل استمرار پایداری تولید و خودکفایی گندم به شمار می رود.

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر خودکفایی محصولات استراتژیک و تلاش های متعدد کشاورزان طی چهار سال اخیر به خودکفایی رسیدیم که متاسفانه برخی سیاست های نادرست مسئولان در اجرای قانون خرید تضمینی این دستاورد مهم زیر سوال رفته است که علی رغم پیگیری های متعدد، افق روشنی پیش روی اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم نیست.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از تاثیر افزایش ۲ برابری یارانه آرد و نان در قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده و پیگیری دست اندرکاران بخش کشاورزی از کمیسیون‌کشاورزی و سازمان بازرسی کل کشور با خبر شویم:

افزایش ۲ برابری یارانه گندم و نان ارتباطی به اصلاح قیمت خرید تضمینی ندارد/ افق روشنی پیش روی اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم نیست

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور، با اشاره به اینکه افزایش ۲ برابری یارانه گندم و نان در بودجه سال آینده ارتباطی به اصلاح قیمت تضمینی گندم ندارد، اظهار کرد: در بودجه سال ۹۹ رقمی بالغ بر ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به یارانه گندم، آرد و نان اختصاص پیدا کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ برابر رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه در بودجه ۹۸ اعتبارات یارانه گندم و نان ۶ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بود،افزود: رشد ۲ برابری یارانه هیچ ارتباطی به اصلاح قیمت تضمینی گندم در سال آینده ندارد چرا که این میزان اعتبار تنها مختص به این محصول نیست.

ایمانی ادامه داد: با توجه به اختلاف معنادار قیمت خرید تضمینی گندم‌ با نرخ آرد نانوایی های یارانه پز می توان گفت که بخشی از افزایش ۲ برابری بودجه یارانه گندم، آرد و نان در سال آینده به این محل اختصاص دارد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر این مسئله که اعتبار ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی یارانه آرد و نان مختص گندم نیست، بیان کرد: بخشی از اعتبارات خرید تضمینی گندم در بودجه سنواتی سالانه آمده و بخش دیگر بانک ها و بازرگانی دولتی از محل فروش گندم مکلف به پرداخت هستند.

وی درباره آخرین پیگیری ها پیرامون اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: با توجه به آنکه قیمت خرید تضمینی ۲ هزار و ۲۰۰ تومانی با هزینه های تولید گندم همخوانی ندارد، بنیاد ملی گندمکاران شکواییه ای به سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر اصلاح قیمت مطابق با هزینه ها و قانون خرید ارسال کردند که علی رغم ورود رئیس قوه قضاییه افق روشنی پیش رو نیست.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با وجود پیگیری های متعدد بنیاد ملی گندمکاران از سازمان بازرسی و نهادهای مختلف، هم اکنون موضوع در کمیسیون کشاورزی مجلس در حال پیگیری است و حال نمیدانیم که پیگیری ها منتج به افزایش نرخ شود یا خیر؟


افزایش ۲ برابری یارانه گندم و نان تاثیری به حال کشاورزان ندارد/حذف یارانه گندم و نان تنها راه حل استمرار خودکفایی گندم
عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه افزایش ۲ برابری یارانه گندم در بودجه آینده تاثیری به حال کشاورزان ندارد، اظهار کرد: علی رغم پیگیری‌های صورت گرفته، تاکنون تغییری در نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده حاصل نشده است.

وی قیمت منطقی هر کیلو گندم را ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه یارانه‌ها در برخی مواقع به دست تولیدکنندگان نمی‌رسد، از این رو دست اندرکاران بخش کشاورزی بر حذف یارانه و اصلاح قیمت تضمینی گندم تاکید دارند.

هاشمی ادامه داد: اگرچه یارانه بخش گندم به کود و مقدار جزئی به سوخت اختصاص دارد، اما کشاورزان خواستار حذف یارانه و آزادسازی قیمت کود و سوخت همانند سم در بخش کشاورزی به شرط اصلاح قیمت و اعلام منطقی نرخ خرید تضمینی گندم هستند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه یارانه گندم در بودجه سال آینده با افزایش ۲ برابری به ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است، بیان کرد: با افزایش ۲ برابری یارانه گندم باید قیمت سوخت و کود بخش کشاورزی به نصف کاهش یابد که متاسفانه در عمل این امر اتفاق نیفتاده است.

وی اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم و حذف یارانه را تنها راهکار استمرار پایداری و خودکفایی گندم دانست و گفت: اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم مطابق با قانون و هزینه‌های تولید و اختصاص یارانه تولید گندم به مصرف کننده تنها راه حل پایداری تولید این محصول استراتژیک به شمار می‌رود تا در صورت افزایش قیمت آرد و نان زیانی متحمل خانوار‌ها نشود.



باشگاه خبرنگاران جوان