اجرای فاز نخست الگوی کشت در سال زراعی جدید

  • 1399/06/12
  • 499 بازدید

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت جهادکشاورزی گفت: فاز نخست الگوی کشت در سال زراعی جدید در کشور اجرا می‌شود که با اجرای این طرح ،بخش مهمی از مشکلات کشاورزان و تولیدگان از جمله کشت بدون برنامه و مازاد بر نیاز رفع می‌شود.

سعید سعادت بروجنی افزود: این طرح از ابتدای سال زراعی ( مهر تا خرداد ماه سال‌ آینده ) با مشارکت اتحادیه ‌ها، دستگاه ‌های متولی بخش کشاورزی، کشاورزان و تولید کنندگان اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۹۰درصد مسئولیت تامین امنیت غذایی و ایمنی و کیفیت مواد غذایی برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: بخش کشاورزی ۴.۳ میلیون نفر بهره‌ بردار دارد و طبق آمار رسمی کشور ۵.۸ میلیارد دلار صادرات کشور از این حوزه است.

به گفته وی، ۳۲.۵ درصد سهم ارزش افزوده کسب و کار در این حوزه است که نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.

سعادت بروجنی، به توسعه بخش کشاورزی به عنوان زیر ساخت و بخش مهمی در توسعه اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: پارسال ۱۲۵میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید شد، که ارزش بالای در تامین امنیت غذایی داشته است.

وی اظهار داشت: ۸۰درصد نیاز انرژی مواد غذایی کشور در این حوزه تامین می شود.

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت جهاد کشاورزی، بر افزایش بهره ‌وری آب در حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: بهره ‌وری آب در کشور از ۹۲۰گرم برای هر مترمکعب به یک هزار و ۴۵۰گرم رسیده است.

وی اظهار داشت: بهره (راندمان) آبیاری کشور در هفت سال گذشته از ۳۹ درصد به ۴۵درصد رسید، که با توجه به محدودیت آب در کشور باید افزایش بهره‌ وری و راندمان آبیاری باید در کشور مورد توجه قرار گیرد.

سعادت بروجنی به استفاده بهینه از نهاده‌ها به ویژه سم و آفت ‌کش‌ به عنوان برنامه ‌های وزارت جهادکشاورزی اشاره کرد و گفت: امروز با افزایش چند برابری کود مواجه بودیم که این مساله به علت تغییر نرخ ارز ترجیهی به نیمایی است.

وی به تولید محصولات گواهی شده به عنوان یکی از اولویت‌ های جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این طرح محصولات کشاورزی کد شناسای محصول دریافت می‌کنند که با دریافت این کد شناسایی صادرات محصول به راحتی انجام می‌شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، به اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب ‌دار به عنوان اولویت دیگر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این طرح امسال ۶۰ هزار هکتار توسعه باغات در اراضی شیب‌ دار در سطح کشور خواهیم داشت.

وی اظهار داشت: ایجاد سیستم جامع اطلاعات کشاورزی از دیگر برنامه ‌های سالجاری است که بر اساس این سیستم جامع، برنامه ‌ریزی مبتنی بر واقعیت و پتانسیل موجود کشور باشد.



خبرگزاری ایانا