صادرات گیاهان دارویی 40 درصد کاهش یافت

  • 1399/07/08
  • 926 بازدید

صادرات 6 ماه نخست انواع گیاهان دارویی حدود 450 تن بوده که به دلیل شیوع کرونا نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد کاهش داشته است .

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ ها ، مراتع و آبخیزداری مقدار صادرات ۶ ماه نخست انواع گیاهان دارویی کشور را حدود ۴۵۰ تن اعلام کرد و گفت که این آمار به خاطر کرونا نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.
 
ترحم بهزاد افزود : سال گذشته از ۲ هزار و ۲۰۰ تن انواع گیاهان دارویی برداشت شده ، یکهزار و ۸۲۰ تن آن به ارزش بیش از ۱۵ میلیون یورو به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر شد.
 
وی با بیان این که برداشت گیاهان دارویی از سطح عرصه های منابع طبیعی کشور بتازگی به پایان رسید، ادامه داد : با وجود شیوع ویروس کرونا و نیز تشدید تحریم ها پیش بینی می شود تا پایان ۶ ماه دوم امسال مقدار صادرات گیاهان دارویی به حدود ۹۰۰ تن برسد.
 
هر ساله فصل برداشت انواع گیاهان دارویی در جنگل های ایران از اواخر بهمن ماه آغاز می شود و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.
 
بهزاد با بیان این که بر اساس بند (ژ) ماده ۳۸ قانون پنج ساله توسعه ششم باید ۹ میلیون ۶۰۰ هکتار از رویشگاه های مرتعی و توسعه و فراوردی گیاهان دارویی کشور احیاء شود ، گفت : بر این اساس تا پایان برنامه از این میزان عرصه حدود ۲۵۰ هزار هکتار آن باید زیرکشت گیاهان دارویی برود که خوشبختانه با حمایت های دولت و اقداماتی که در بخش دفتر مراتع ، مدیریت چرا ، عملیات بیولوژیکی و کوپه کاری انجام شد ، تاکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار هکتار از سطح عرصه های منابع طبیعی به این بخش اختصاص یافت.
 
وی افزود : صرف نظر از عرصه های تعیین شده برای کشت گیاهان دارویی براساس برنامه قانون پنج ساله ششم توسعه ، به دنبال مکاتبات انجام گرفته با ادارات کل منابع طبیعی حدود ۵۰ هزار هکتار هم در قالب برش استانی برای کشت گیاهان دارویی تنظیم شده است تا شعار جهش تولید در این بخش محقق شود.
 
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری در مورد برداشت جوامع محلی به سبک سنتی محصولات فرعی جنگل ها بویژه در شمال کشور نیز گفت : هرچند آمار دقیق و روشنی از میزان برداشت این نوع محصولات وجود ندارد ، ولی به خاطر کمبود نیروی انسانی ، امکانات و تجهیزات مورد نیاز نمی توان در این بخش بدرستی نظارت کرد.
 
 

 

 



مرجع صنایع غذایی وکشاورزی ایران