مصرف نان های فانتزی 40 درصد افزایش یافت

  • 1399/11/13
  • 710 بازدید

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران گفت: با توجه به بسته‌بندی، کیفیت بالای نگهداری و اعتماد مردم به این نوع نان شاهد افزایش مصرف مردم هستیم و ۴۰ درصد کاهش اولیه بازار این نوع نان جبران شده است.

محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران اظهارکرد: چون نان حجیم در سوپرمارکت‌ها به شکل بسته بندی ارائه می‌شود، به همین دلیل پس از شیوع ویروس کرونا از اقبال بیشتری برخوردار شد و مصرف‌ آن نسبت به سایر نان‌ها در اولویت قرار گرفت اما مشکل اصلی زمانی بود که اغذیه فروشی‌ها تعطیل شدند ۴۰ درصد از بازار محصولات ما اغذیه فروشی ها بودند.



وی افزود: با بسته شدن اغذیه فروشی‌ها ما با کاهش ۴۰ درصدی در فروش مواجه شدیم که ضربه مهلکی بود اما با گذشت زمان یک اتفاق خوب افتاد و آن اینکه راه چندین ساله برای فرهنگسازی استفاده از نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم در چند ماه طی شد و شاهد افزایش استفاده ۴۰ درصدی مردم از این نان‌ها بودیم. اینگونه مشکل تعطیلی اغذیه فروشی‌ها در نهایت حل شد.



کرمی با بیان اینکه ۷۰درصد مراحل تولید نان‌های حجیم توسط ماشین‌آلات انجام می‌شود، خاطر نشان کرد: گرمای محیط پخت نان و اتاق تخمیر و رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط کارکنان سبب شد بدون مشکل این نان در میزان مورد نیاز عرضه شود و فروش همکاران ما نیز افزایش چشمگیری یافته است.



مقام مسئول گفت: یکی از مهمترین تصمیم‌های ما برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی، الزام به استخدام یک نیرو برای قرار گرفتن در پشت صندوق بود که ارتباطی با محیط پخت نان نداشته باشد تا اینگونه مطمئن باشیم مراحل پخت و بسته‌بندی نان در محیطی سالم بدون ارتباط با محیط بیرون انجام می‌شود. در شرایطی که بسیاری در اصناف مختلف مجبور به تعدیل نیرو شدند اما ما نیرو به کادر خود اضافه کردیم که جای بسی خشنودی و رضایت خاطر برایمان بوده است.



کرمی افزود: با اینکه قیمت نان حجیم و نیمه حجیم از سال ۹۸ تا کنون تغییری نداشته اما بهبود دهنده‌های نان که در بسته‌های ۱۰ کیلوگرمی توزیع می‌شود از ۲۰۰ هزار تومان در سال گذشته یک‌باره به ۱ میلیون تومان رسیده است. البته ترکیب و میکس آن در داخل کشور انجام می‌شود اما به دلیل آنکه آنزیم‌های آن از اربیل عراق وارد می‌شود با رشد قیمت دلار این محصول هم چند برابر گران شد.



وی تصریح کرد: به جز بهبود دهنده نان، شکر و روغن هم افزایش قیمت داشته‌ و چندین برابر شده است. به جز این‌ها هزینه کارگر و نایلون و بسته‌بندی هم بالا رفته است.



این فعال بازار به مشکل تهیه روغن اشاره کرد و گفت: تولید کنندگان روغن مستقیما به ما روغن نمی‌دهند و تمایل دارند با دلال‌ها کار کنند. همین امر سبب شده تهیه روغن از طریق دلال‌ها افزایش دو تا سه برابری قیمت داشته باشد که با ادامه این روند امکان تهیه روغن برای ما وجود ندارد، این درحالی است که روغن مایع از ملزومات روزانه تولید نان حجیم است.



 




مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران