مبارزه با مگس مدیترانه‌ای در باغ‌های جنوب کرمان انجام شد

  • 1401/08/10
  • 239 بازدید

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اعلام کرد: از اول شهریور تاکنون حدود ۱۶ هزار هکتار از باغ های مرکبات منطقه برای مبارزه با آفت مگس مدیترانه ای ردیابی شده و عملیات مبارزه در بیش از ۲ هزار هکتار از باغ های آلوده صورت گرفته است.

 مهدیه کرد ساردویی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان کرد: با توجه به فراهم بودن شرایط آب و هوایی در ماه های اخیر برای ظهور و طغیان آفت مگس میوه مدیترانه ای، عملیات ردیابی آفت از اوایل شهریور ماه در باغ های مرکبات مناطق آلوده کوهپایه ای شامل دلفارد جبالبارز، رمون، نراب، مردهک، امجز و سایر مناطق مشابه در شهرستان های جیرفت و عنبرآباد آغاز و عملیات مبارزه  شامل شکار انبوه و طعمه پاشی در باغات مزبور انجام شده است.

مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به فراهم بودن شرایط برای ظهور و طغیان آفت در باغات منطقه دشت، عملیات ردیابی در این مناطق نیز آغاز خواهد شد و به محض رسیدن جمعیت آفت به نرم مبارزه، عملیات شکار انبوه و طعمه پاشی در دستور کار قرار می گیرد.

وی افزود: مدیریت حفظ نباتات سازمان با تهیه و توزیع مواد مورد نیاز مبارزه شامل ماده جلب کننده پروتئین هیدرولیزات و سم مالاتیون تمهیدات لازم را برای کنترل به موقع این آفت فراهم کرده است. و اخیرا رزمایش مدیریت تلفیقی آفت مگس میوه مدیترانه ای نیز در شهرستان جیرفت برگزار و کشاورزان به صورت عملی با نحوه ردیابی و شکار انبوه این آفت و زمان صحیح تله گذاری و طعمه پاشی آشنا شدند.

مگس میوه مدیترانه‌ای از آفت‌های مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونه‌های مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیع‌تری است و می‌تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد.

هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو، گلابی و مرکبات از جمله میزبان‌های این آفت هستند. حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده می ماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد. وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا میوه پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه خوانده می شود.

جنوب استان کرمان از قطب های تولید انواع صیفی جات، خرما و مرکبات در کشور به شمار می رود.

 

 

 




خبرگزاری ایرنا