ایران رتبه نخست جهان در تولید ماهیان سردابی

  • 1394/11/28
  • 877 بازدید

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ایران رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی را دارد و جایگاه بیست و سوم جهان را از نظر تولید همه انواع آبزیان دریایی به خود اختصاص داده است.

«مهدی خلج» در نخستین همایش ملی ایمنی و واکسیناسیون ماهیان سردآبی افزود: با توجه به خشکسالی ها، تغییر اقلیم و افزایش رو به رشد جمعیت، تولید محصولات شیلاتی و آبزی پروری در ایران و جهان با مشکل هایی همراه است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: به دلیل کمبود منابع آبی پرورش در آبهای سطحی نیز با مشکل هایی روبروست که باید آبزی پروری را به سوی آبهای آزاد هدایت کرد.

خلج افزود: یک موج می تواند بیماری را از گونه ای به گونه دیگر منتقل کند و ما باید در آبهای آزاد و سطحی به طور مستمر بیماری ها را مورد پایش و مراقبت قرار دهیم تا ماهی های مرده را از سیستم تولید خارج کنیم؛ زیرا برخی گونه ها ماهی های مرده کوچک تر را می خورند که موجب گسترش بیماری ها می شود.

** تولید سالیانه 946 هزار تن انواع آبزی در ایران
خلج گفت: در کشور ما سالیانه 946 هزار تن انواع آبزی تولید می شود که از این میزان 371 هزار تن در مرکز های آبزی پروری و 575 هزار تن در بخش صید و صیادی است. بقیه این میزان نیز با تولید قزل آلا محقق می شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: منابع آبی کشور محدود و آب و هوای کشور در حال تغییر است. این عوامل تاثیر مهمی در آینده آبزی پروری در کشور دارد و باید شرایطی را ایجاد کنیم که تولید پایدار در این بخش رقم بخورد.

وی ادامه داد: برای تداوم تولید آبزیان باید ساختارها را تغییر و ضریب مکانیزاسیون را در بخش آبزی پروری افزایش داد.
خلج افزود: اکنون بازسازی ساختار مرکزهای آبزی پروری در کشور مهمترین اولویت تولید در این بخش است.

به گفته وی، بر پایه آمار سال 2012 میلادی مجموع تولید آبزیان در جهان 162 میلیون تن بود که 92 میلیون تن آن از طریق صید و 70 میلیون تن آن از راه آبزی پروری در آبهای سطحی به دست آمد.

وی اضافه کرد: بر پایه برآوردها و محاسبه رشد جمعیت به نظر می رسد تولید ماهی از طریق صید و آبزی پروری در سال 2030 میلادی به 260 میلیون تن برسد که آن زمان به دلیل محدودیت ذخایر، نسبت صید و آبزی پروری به ترتیب 90 میلیون و 170 میلیون تن خواهد بود.



ایرنا