بسته‌ بندی زیتون‌های قاچاق توسط برندهای سرشناس/ کاهش ۴۰ درصدی تولید روغن زیتون

  • 1395/05/20
  • 1074 بازدید

با وجود کاهش حجم تولید زیتون به علت ناآوری، هیأت وزیران اقدام به افزایش تعرفه واردات زیتون کنسروی از ۴۰ به ۵۵ درصد کرده است که نتیجه‌ای جز دامن زدن به قاچاق ندارد.

عضو هیأت‌ مدیره شورای ملی زیتون در گفت‌وگو با خبرنگا رایانا با اعلام این خبر گفت: ناآوری باغ‌های زیتون در سال جاری باعث کاهش حجم تولید زیتون کنسروی و روغن زیتون شده است، به‌طوری که انتظار می‌رود حجم تولید روغن زیتون تا ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد.

نادر جلالت افزود: در چنین شرایطی هیأت وزیران تعرفه واردات زیتون کنسروی را از ۴۰ به ۴۴ درصد افزایش داده است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که تولید داخل کشور کاهش پیدا کرده است، افزایش تعرفه نتیجه‌ای جز دامن زدن به آتش قاچاق ندارد؛ لذا این تصمیم در فضای غیرکارشناسی صورت گرفته و منطق اقتصادی ندارد.

بسته‌ بندی زیتون‌های کنسروی قاچاق توسط برندهای معروف

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تصریح کرد: حجم قابل توجهی زیتون کنسروی از کشورهای ترکیه، یونان و اسپانیا وارد کشور می‌شود که به صورت مغزدار شناخته شده است.

وی یادآور شد: برخی برندهای معروف داخلی، زیتون‌های کنسروی واردشده را بسته‌ بندی کرده و با برند خود به فروش می‌رسانند.

جلالت تأکید کرد: قاچاق وقتی چنین شکل و شمایلی پیدا می‌کند، بدان معناست که واردکنندگان آن از ما بهترانی هستند که یارای مقابله با آنها نیست.

روغن‌های زیتون قاچاق سرطان‌ زاست

عضو هیأت‌ مدیره شورای ملی زیتون با اشاره به دلایل به فروش نرفتن زیتون‌های کنسروی اظهار داشت: بخش خصوصی به‌ منظور افزایش کیفیت محصولات تولیدی خود باید در زمان فرآوری نسبت به جدا کردن ارقام زیتون دقت لازم را اعمال کنند.

وی همچنین گفت: زیتون ایرانی جزو خوش‌طعم‌ ترین زیتون‌های دنیا است که در صورت سورت‌ بندی صحیح و فرآوری درست می‌تواند در سبد صادراتی قرار گیرد.

جلالت از واردات روغن زیتون به کشور خبر داد و افزود: در زمان حاضر بیش از پنج‌ هزار تن روغن بسته‌ بندی‌ شده به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود که عملاً مصرف خوراکی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس استاندارد ۱۴۴۸ روغن زیتون به‌دست‌آمده از تفاله زیتون به‌علت مواد هگزان‌ها خاصیت سرطان‌زایی داشته و قابلیت خوراکی ندارد.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ادامه داد: با این وجود، حجم قابل توجهی از روغن تفاله زیتون که با نام Pomace وارد کشور می‌شود، به علت عدم آشنایی مصرف‌کنندگان با این روغن به مصرف خوراکی می‌رسد که می‌تواند سلامت شهروندان را با تهدید روبه‌رو کند.

ایرانی‌ ها ۴۰ هزار تومان به تفاله روغن زیتون وارداتی پول می‌دهند

عضو هیأت‌ مدیره شورای ملی زیتون اظهار داشت: مصرف سرانه جهانی روغن زیتون ۵۰۰ گرم است، این رقم در سوریه ۲۷ کیلوگرم، اسپانیا ۱۸ کیلوگرم و در یونان ۲۴ کیلوگرم برآورد شده است.

وی همچنین گفت: سرانه مصرف روغن زیتون ۲۰۰ گرم در سال برای هر ایرانی گزارش شده است و باید حدود ۱۵ هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شود که از این میزان بین دو تا پنج‌هزار تن از محل تولیدات داخلی، پنج‌هزار تن به‌صورت رسمی و پنج تا هفت‌هزار تن به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.

جلالت در ادامه افزود: قیمت روغن پومیس در بازارهای بین‌المللی زیر یک دلار برآورد می‌شود که به‌علت عدم شناخت مصرف‌کنندگان در ایران بین ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان به ازای هر لیتر به فروش می‌رسد؛ این در حالی است که در صورت معرفی راه‌های شناخت روغن زیتون طبیعی از طریق رسانه‌های جمعی به مردم و معرفی اصطلاحات درج‌شده روی شیشه‌ها، می‌توان امیدوار بود مصرف روغن زیتون پومیس کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: هرچند وضعیت تولید زیتون کنسروی نسبت به روغن زیتون از شرایط بهتری برخوردار است، اما به‌علت ورود مگس زیتون و چیدن زیتون قبل از رسیدن و عرضه آن به مراکز فرآوری باعث شده عرضه زیتون در صنعت فرآوری کنسرو بالاتر از میزان تقاضا باشد و با حجم قابل توجهی از زیتون‌های کنسروی به‌فروش نرفته روبه‌رو باشیم.



خبرگزاری ایانا