ایتالیا و ترکیه مشتریان اصلی گندم ایرانی

  • 1395/06/27
  • 710 بازدید

وزیر جهاد کشاورزی مجوز داد تا بتوانیم گندم دروم و آرد تولید شده از گندم معمولی را به کشورهای مختلف صادر کنیم.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از ابتدای فصل برداشت و خرید تضمینی گندم حدود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن از این محصول به ارزش ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده که تاکنون ۷۳۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده و گندم‌کاران حدود ۷۲۰۰ میلیارد تومان از دولت طلبکار هستند.

قنبری تأکید کرد: براساس هماهنگی‌های صورت گرفته و با توجه به اصلاح تبصره ۳۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۵ تا اواسط مهرماه یعنی پیش از اتمام فصل برداشت گندم مطالبات کشاورزان پرداخت می‌شود.

ایتالیا و ترکیه مشتریان گندم ایرانی

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی همچنین در خصوص برنامه‌های این وزارتخانه برای صادرات گندم مازاد تولید شده اظهار کرد: با توجه به تولید مازاد انواع گندم دروم و معمولی برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای صادرات آن صورت گرفت چرا که هم اکنون بیش از ۸۰۰ هزار تن گندم دروم از کشاورزان خریداری شد که قابل رقابت با بهترین نمونه‌های مشابه خود در دنیاست.

قنبری اضافه کرد: بر این اساس وزیر جهاد کشاورزی مجوز داد تا بتوانیم گندم دروم و آرد تولید شده از گندم معمولی را به کشورهای مختلف صادر کنیم که در این میان کشورهایی مانند ایتالیا و ترکیه برای تولید ماکارونی به گندم ایران نیاز دارند و این محصول می‌تواند به چنین کشورهایی صادر شود.

وی ادامه داد: از آنجاکه صادرات گندم نرم (معمولی) به مصوبه دولتی نیاز دارد، وزیر جهاد کشاورزی مجوز داد تا بتوانیم آرد تولید شده از گندم معمولی را به کشورهای دیگر صادر کنیم که در این راستا ضمن فعال کردن ظرفیت‌های خالی کارخانه‌های تولیدکننده آرد می‌توانیم با ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری بیشتر این محصول ثانویه را به کشورهای مختلف صادر کنیم و از صادرات گندم به عنوان یک محصول خام جلوگیری کنیم.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی گفت: یکی از برنامه‌های جدی دولت و وزارت جهاد کشاورزی حمایت از کشاورزان در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت است که در این راستا از گندم‌کاران به شدت حمایت می‌کنیم و خرید تضمینی این محصول را که بسیار بالاتر از نرخ‌های جهانی است ادامه می‌دهیم تا کشاورزان بتوانند مجددا در سال‌های آینده خودکفایی گندم را به عنوان استراتژیک‌ترین محصول کشاورزی و قوت غالب مردم ادامه دهند.



خبرگزاری ایسنا