بالاخره برنج بخوریم یا نخوریم؟
اگر در رژیم غذایی تان کربوهیدرات کمی را بگنجانید، وزنتان کم میشود، اما انتخاب چنین رژیمی واقعا به نفع بدنتان است؟ یعنی خوردن کربوهیدراتها، به بدن شما هیچ خیری نمی رساند؟
سال هاست که اطرافیان ما، در مورد مصرف زیاد کربوهیدرات هشدار دادهاند و ما را از خوردن نان و برنج و سیبزمینی منصرف کردهاند، اما بررسی های جدید محققان واقعیت های جالب و متفاوتی را فاش کرده است. آنها در جریان بررسی هایشان مشاهده کردند که کاهش مصرف کربوهیدرات، زمینه را برای کاهش 10درصد وزن افراد فراهم کرده، اما نکته جالب اینجاست که افرادی که در این بررسی کربوهیدرات مصرفی شان را کم کردند، گرچه خیلی زود روند کاهش وزن را تجربه کردند، اما بعد از مدتی، دوباره به مصرف کربوهیدرات رو آورده و وزن از دست رفته را جذب کردند.
در واقع بررسی محققان نشان داده، اغلب افراد برای مدت طولانی امکان حذف یا کاهش کربوهیدرات را ندارند و دیر یا زود، این رژیم را رها میکنند و البته در صورت رها کردن، بیشتر از قبل چاق میشوند.
به همین دلیل، محققان میگویند به جای حذف برخی از موادغذایی، میزان کافی و نه زیادی از آن را در رژیم تان جا دهید و مطمئن باشید که هر روز مقدار فراوانی سبزیجات و میوه های تازه مصرف میکنید، چربی های غیراشباع را به غذاهایتان وارد میکنید و به جای حذف کربوهیدرات، مقدار صحیحی از آن را مصرف کرده و سهم کربوهیدراتهای غنی مانند نان سبوسدار و برنج قهوهای را در سفرهت ان بیشتر میکنید.
این روزها متخصصان تغذیه، تردیدی ندارند که یک الگوی غذایی نیمه سالم اما پایدار، خدمت بیشتری به سلامت افراد میکند و پیروی کردن از آن، نسبت به رژیم های ناپایدار لاغری، فایده بیشتری را به سلامت افراد می رساند. پس به جای اینکه به فکر تغییر ناگهانی سایز و وزن باشید، به دنبال تعریف کردن یک برنامه بلند مدت و موثر در سبک زندگی تان باشید.