برگزاری جلسات مشترک با ترکیه برای صادرات قزل‌آلا به بازار مشترک

  • 1395/09/24
  • 926 بازدید

با توجه به آنکه برای صادرات ماهی قزل‌آلا و سایر آبزیان با رقیب مشترکی چون ترکیه روبه‌رو هستیم، لازم بود که برای افزایش رقابت بتوانیم با یکدیگر همسو قدم برداریم.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا از جلسات مؤثر ایران با ترکیه خبر داد و گفت: برای صادرات قزل‌آلا به روسیه با رقیبی چون ترکیه روبه‌رو بودیم که با برگزاری نمایشگاه شیلات فرصتی شد تا بتوانیم با اتحادیه آبزیان ترکیه جلسات مشترکی برگزار کنیم.

علی‌اکبر خدایی افزود: ایران با توجه به آماری که از سوی فائو برآورد شده است، در منطقه از نظر صید و پرورش آبزیان مقام نخست را دارد؛ به‌گونه‌ای که صید و پرورش آبزیان در ایران معادل ۹۵۰ هزار تن و سپس کشور ترکیه با ۶۵۰ هزار تن و پاکستان مقام سوم را دارد.

وی خاطرنشان کرد: اما از جنبه صادراتی، ایران در مقایسه با کشور ترکیه حجم کمتری از معاملات را به خود اختصاص داده است؛ به‌گونه‌ای که صادرات سالانه ۷۰۰ میلیون دلار برای ترکیه و ۳۵۰ میلیون دلار برای ایران به ثبت رسیده است.

خدایی ادامه داد: بر اساس جلسات برگزارشده، مقرر شد که برای صادرات قزل‌آلا به روسیه و عراق با کشور ترکیه بر سر قیمت‌ها به توافق‌هایی برسیم تا موازی‌کاری انجام نشده و بتوانیم صادرات موفقی را رقم بزنیم.




بالا بودن قیمت و اندازه ماهی قزل‌آلا، بزرگ‌ترین مشکل صادراتی

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران تصریح کرد: بالا بودن قیمت ماهی قزل‌آلا در ایران و مناسب نبودن اندازه و وزن محصول تولیدی از بزرگ‌ترین مشکلات صادرات قزل‌آلا بوده و مقرر است در ستادی که به همین منظور تشکیل شده است، به اهداف صادراتی فوق دست یابیم.

وی یادآور شد: تاکنون قزل‌آلا به‌عنوان محصول صادراتی مطرح نبود، اما با توجه به مشتریان خاصی که این ماهی دارد، باید تلاش کنیم راه‌های صادراتی را هموار و راهی را برای صادرات بیشتر و بهتر آن فراهم آوریم.

خدایی در پایان تأکید کرد: در جلسه بعدی که با نماینده ترکیه در ایران برگزار می‌شود، بر سر مسائل فوق و صادرات مشترک قزل‌آلا بحث و بررسی خواهد شد.



ایانا