تعرفه ابزاری برای کنترل بازار محصولات کشاورزی/ ضریب خوداتکایی صددرصدی حبوبات در دستور کار

  • 1395/11/29
  • 1027 بازدید

خاکسار گفت: کاهش و افزایش تعرفه واردات محصولات کشاورزی ابزاری برای کنترل بازار محصولات کشاورزی است که در آن باید سود تولید کننده و مصرف کننده مورد توجه قرار گیرد.

کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با اشاره به تاثیر کاهش تعرفه واردات حبوبات بر تولید داخل اظهار داشت: کاهش و افزایش تعرفه واردات محصولات کشاورزی ابزاری برای کنترل بازار محصولات کشاورزی است که باید سود تولید کننده و مصرف کننده مد نظر قرار گیرد تا امنثیت غذایی کشور به خطر نیفتد.

وی افزود: در صورت افزایش قیمت محصولات کشاورزی دولت با کاهش تعرفه در صدد کاهش قیمت محصولات در بازار است تا مصرف کنندگان متحمل ضرر و زیان نشوند.

خاکسار در پاسخ به این سوال که کاهش تعرفه از 26 به 5 درصد چه تاثیری بر روند بازار دارد، گفت: گرچه قیمت حبوبات نسبت به سال گذشته افزایش داشته اما طی یک ماه اخیر روند کاهشی به خود گرفته که از این رو لازم است کاهش و افزایش تعرفه واردات مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال 93 به دلیل کاهش شدید قیمت نخود تصمیماتی مبنی بر صادرات 28 هزار تن نخود اتخاذ شد که با این وجود از کاهش شدید قیمت در داخل جلوگیری به عمل آمد.

به گفته وی افزایش قیمت محصولات کشاورزی از جمله حبوبات بر حسب تورم امری عادی است چرا که حقوق کشاورزان باید مورد توجه قرار گیرد.

خاکسار در خصوص ضریب خوداتکایی حبوبات تصریح کرد: با توجه به تشکیل ستاد حبوبات و برنامه ریزی های صورت گرفته در راستای بذور مقاوم به سرما و انتقال کشت بهاره به پاییزه در نظر داریم که تا پایان برنامه ششم توسعه ضریب خود اتکایی را به صد درصد برسانیم.



خبرانلاین