ورود به سال ۹۶ با ۹ میلیون تن گندم مازاد
معاون شرکت بازرگانی دولتی از وفور تولید و ذخایر کشور از گندم خبر داد و گفت: برای شب عید و حتی سال آینده هیچ مشکلی برای تأمین گندم، آرد و نان وجود ندارد؛ به گونهای که ورود به سال آینده با ۹ میلیون تن گندم مازاد خریداری شده همراه خواهد بود.
حسن عباسی معروفان در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس برآوردهای صورت گرفته معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی امسال بیش از ۱۴ میلیون تن گندم تولید شد که رکورد بی سابقهای طی سال های اخیر به شمار میرفت که از این میزان شرکت بازرگانی دولتی توانست ۱۱ میلیون و ۵۲۴ هزار تن گندم را از ۳۱ استان کشور خریداری کند که البته مابقی آن نیز به عنوان بذر و خودمصرفی نزد کشاورزان باقی مانده است.
وی در خصوص کیفیت گندم های تولید و خریداری شده افزود: گندم های تولید شده از ارقام مختلف در کشور با کیفیت های بالا، متوسط و پایین از نظر میزان پروتئین و گلوتن بوده است که البته گندم های خریداری شده از سوی شرکت بازرگانی دولتی عمدتا جزو گندمهای با کیفیت بالا بوده است و براساس تست و آزمایش های انجام شده کیفیت محصول خریداری شده امسال بسیار بهتر و مطلوبتر از سال گذشته بوده است.
عباسی معروفان ادامه داد: در سال گذشته با بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تن موجودی و ذخیره در انبارهای کشور وارد سال ۱۳۹۵ شدیم و امسال با توجه به رکوردشکنی مجدد در تولید و خرید تضمینی گندم میزان گندم موجودی کشور در هنگام ورود به سال ۱۳۹۶ بیش از ۹ میلیون تن خواهد بود.
معاون شرکت بازرگانی دولتی همچنین درباره میزان مصرف گندم در کشور اظهار کرد: براساس ارزیابی های صورت گرفته و آمارهای موجود متوسط مصرف سرانه گندم در کشور بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم است که میانگین مصرف ماهانه این محصول استراتژیک از سوی نانواییها و اصناف مختلف به کمتر از یک میلیون تن میرسد که حدود ۶۵۰ هزار تن سهم خبازیهای یارانهای در هر ماه میشود.
وی با بیان اینکه میزان مصرف گندم از سوی خبازی های یارانهای در کشور حدود ۷.۵ میلیون تن است، گفت: مابقی مصرف نیز به دیگر نانواییها (خبازیهای آزادپز)، صنف و صنعت و... برمیگردد که نهایتا میزان مصرف گندم در کشور را به حدود ۱۱.۵ میلیون تن در سال میرساند.
عباسی معروفان همچنین در خصوص مازاد تولید و ذخیره سازی گندم و چگونگی دریافت مجوز برای صادرات آن به ایسنا اعلام کرد: در چنین شرایطی که مازاد گندم موجودی کشور برای سال آینده به ۹ میلیون تن میرسد توانستیم با مصوبه شورای اقتصاد و پس از آن ستاد تنظیم بازار کشور مجوز صادرات سه میلیون تن گندم مازاد معمولی و دروم را به صورت آرد و سایر مشتقات آن دریافت کنیم که ضمن داشتن ارزش افزوده بیشتر، اشتغالزایی بیشتری نیز در کشور اتفاق بیفتد.