لزوم برون رفت کشاورزی آبادان از تک محصولی خرما

  • 1396/06/12
  • 994 بازدید

فرماندار آبادان بر لزوم برون رفت کشاورزی این منطقه از تک محصولی خرما تاکید کرد.

عزیزاله شهبازی در جلسه شورای کشاورزی استان خوزستان که در محل سرسرای اجتماعات فرمانداری آبادان برگزار شد، با بیان اینکه در این نشست پیرامون سه حوزه آبزیان، سایتهای پرورش میگو، صید و صیادی وکشاورزی به بحث و تبادل نظر می پردازیم، گفت: پیش از جنگ تحمیلی هشت میلیون اصله درخت نخل با بهترین نوع خرما به نام برهی در آبادان موجود بود که درآن زمان به طور سالانه ۱۹۰ هزار تن خرما از آنها برداشت می شد، که متاسفانه بخش اعظمی از آنها از بین رفته است.

وی افزود: برداشت خرما از نخیلات کشاورزی آبادان در پایان سال ۹۴، به ۴۰ هزار تن رسید و در پایان سال ۹۵ این رقم به ۶۰ هزار تن بالغ شد.

شهبازی اظهار کرد: امید می رود تا اجرای طرح ۵۵۰ هکتاری موسوم به مقام معظم رهبری، یک حرکت و انگیزه ای را در میان کشاورزان منطقه ایجاد کند، وجود کانال سنتی و خاکی به عنوان عاملی در رشد نی سبب ایجاد دردسر برای کشاورزان شده است زیرا به رغم نی زنی باز هم نی ایجاد می شود و حتی بذر آن به داخل مزارع رفته و با رشد در آنجا کشاورزان را با مشکل مواجه می کند، نی زنی ها نتیجه بخش نیست.

فرماندار آبادان با بیان اینکه در زمان حاضر چهار پروژه در دست انجام در حوزه کشاورزی داریم، گفت: از ۲۴ هزار هکتار سهم آبادان در طرح ۵۵۰ هکتاری تاکنون ۸ هزار و ۹۰۰ هکتار آن توسط جهاد نصر و در قالب فاز نخست بهسازی و زهکشی شده است.

شهبازی افزود: کشاورزی آبادان نیاز به الگویی راهبردی در زمینه شیوه کشت و نگهداری دارد که در این میان وزارت جهاد کشاورزی می تواند آن را ارائه دهد، در زمان حاضر خوزستان استانی نیمه خشک است که به سمت خشکی پیش می رود و لذا ارائه این راهکار ضرورت دارد.

وی از هزینه بر بودن کشت ها، وجود آفت ها، گراز وحشی، شوری آب و، تغییرات اکوسیستمی و خرید تضمینی خرما به عنوان مشکلات فرا روی شیلات و کشاورزی منطقه نام برد و اظهار کرد: بایستی تا زمانی که کار ساخت سد مارد در پائین دست بهمنشیر به اتمام برسد مردم در زمینه استفاده از آب بهمنشیر ترغیب و تشویق شوند، متاسفانه شاهد آنیم که برخی از پروژه ها سبب سختی کار برای کشاورزان و عدم دسترسی به نتیجه ی مطلوب، شده است.

شهبازی تصریح کرد: باید موضوع اشتغال در آبادان به طور مجدد بررسی شود، با تسری محدوده منطقه آزاد اروند به شهرهای آبادان و خرمشهر راهبردها را تغییر تجارت و خدمات را به اینجا آوردیم.

فرماندار آبادان با اشاره به اینکه در زمان حاضر ای. سی آب بهمنشیر به چهار هزار و ۳۰۰ میکروموس می رسد، گفت: در حوزه کشت شلتوک هم به شکل ارگانیک در سطح ۴۰ هکتار اقدام شده که البته هنوز مشخص نیست که با ذائقه مردم همخوانی داشته باشد، کاشت گندم و جو نداریم.

شهبازی افزود: در بحث دامپروری نیز در آبادان وضعیت خوبی نداریم، بزرگترین سایت پرورش میگو در چوئبده آبادان با ۱۵ مزرعه در ابتدا شروع به کار کرد و اکنون تعداد مزارع به ۳۴ رسیده و البته تعدادی نیز در حال تشکیل تعاونی برای ورود به این صنعت هستند.

وی اظهار کرد: باید در کنار پرورش میگو به اقداماتی همچون کشت لارو نیز روی آوریم ضمن آنکه راهبردی موثر را در جلسات شورای کشاورزی پیرامون آماده سازی و زیرسازی زمینهای KQ۱۱ تا KQ۱۵ برای تغییر کاربری به آبزی پروری تعیین شود.

خرید خرما به نرخ تضمینی، احداث کارخانه فرآوردی محصول خرما، ارائه راهبرد مقابله با حیوانات وحشی همچون گراز و علفهای هرز، نگاه ویژه و متمایز مسئولان به ویژه مجلسیان به شهرهای آبادان و خرمشهر در حوزه کشاورزی به دلیل وجود ریزگردها، آب شور و تغییر اکوسیستم از جمله خواسته کشاورزان حاضر در جلسه بود.



خبرگزاری ایانا