ایران دومین تولید کننده زردآلو جهان
ایران با تولید 432 هزار تن زردآلو پس از ازبکستان در رتبه دوم تولید این محصول در دنیا قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ پارسال ارزش صادرات زردآلو و قیسی ایران 2 میلیون و 500 هزار دلار شد.
شکراله حاجی وند مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ازبکستان با تولید 547 هزار تن زردآلو و قیسی رتبه نخست و ایران با تولید 432 هزارتن زردآلو و قیسی در سال 95 رتبه دوم تولید این محصول در جهان را کسب کرده اند، همچنین اتریش با 32 تن و 725 کیلوگرم، بیشترین میزان عملکرد در هکتار زردآلو و قیسی را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: صادرات زردآلو و قیسی ایران به عراق با ارزش 2 میلیون و 113 هزار دلار، امارات متحده عربی با ارزش 238 هزار دلار، بحرین با ارزش 76 هزار دلار، قطر با ارزش 43 هزار دلار، عمان با ارزش 13 هزار دلار، ترکمنستان با ارزش 8 هزار دلار، کویت با ارزش 7 هزار دلار و روسیه با ارزش 3 هزار دلار بوده است.
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت : سطح زیر کشت زردآلو و قیسی کشور، سال گذشته، 59 هزار هکتار بوده که 58 هزار و 719 هکتار آن بارور و 879 هکتار غیر بارور (نهال) است.
حاجی وند افزود: میانگین عملکرد زردآلو و قیسی در هر هکتار از باغات کشور 7 هزار و 300 کیلو گرم و سرانه مصرف این محصول برای هر نفر در کشور 5,4 کیلوگرم است.
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت : هم اکنون 114 واحد فعال فرآوری میوه های هسته دار در کشور وجود دارد که با ظرفیت فرآوری 98 هزار و 218 تن میوه درسال فعالیت می کنند.
حاجی وند بیان کرد: با توجه به اقلیم مناسب کشور و سازگار بودن درخت زردآلو با این اقلیم، این محصول در همه استان ها کشت و تولید می شود که بیشترین میزان تولید این محصول به استان آذربایجان غربی با تولید 68,5 هزار تن زردآلو اختصاص یافته است.
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ارقام بومی و تجاری زردآلو در کشور افزود: در نهالستان های زردآلو کشور، هم اکنون 12 رقم تجاری آیباتان، نصیری، اردوباد، مراغه، شمس، جهانگیری، بسطامی و (شاهرودی 35، 40، 45، 48 و 51 ) در حال تکثیر است که این ارقام جهت کشت به باغداران توصیه می شود.
حاجی وند در ادامه اضافه کرد: ارقام مراغه، آیباتان، نصیری و اردوباد دارای عملکرد بالا، مقاوم به کم آبی و سهولت در برداشت هستند که از بخش های تحقیقاتی به باغداران معرفی شدند، همچنین اجرای مدیریت کف باغ و استفاده از ارقام تجاری، علاوه بر ارتقاء عملکرد در واحد سطح زردآلو، درآمد کشاورزان را افزایش می دهد.