تاکنون یک مجوز هم برای توزیع شیرفلهای ارائه نکردهایم
مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری سازمان دامپزشکی گفت: تاکنون این سازمان یک مجوز برای توزیع شیر فله به متقاضیان ارائه نکرده است.
جهان پیما در جمع خبرنگاران در بجنورد، با اشاره به اینکه کشورهای موفق برای کنترل بیماری تب مالت، صنعت پاستوریزاسیون خود را توسعه داده اند، افزود: بیان این مطلب در کشور ما مبنی بر اینکه صنعت پاستوریزاسیون باید توسعه یابد اما در کنار آن مجوز توزیع شیر فله ای نیز داده شود، با یکدیگر متناقض است.
وی با تاکید براینکه به منظور کنترل بیماری تب مالت در میان جمعیت انسانی باید صنعت پاستوریزاسیون رونق پیدا کند، ادامه داد: با انجام عملیات پاستوریزه کردن شیر، فقط عوامل بیماری زا از بین می رود و این امر هیچ تاثیری بر ارزش غذایی آن ندارد.
وی اظهار کرد: گاهی اوقات این مطلب نیز شنیده می شود که شیر فله ای ارگانیک است، اما ارزش غذایی آن از شیر پاستوریزه بالاتر نیست و این موضوعات صحت ندارد.
جهان پیما با بیان اینکه به طور کلی روند بروز بیماری تب مالت در کشور رو به کاهش است، تصریح کرد: هنوز در برخی از استانها میزان شیوع این بیماری افزایش دارد و در برخی از استان ها میزان آن کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: این مشکل در صادرات آن ها نیز مشاهده می شود بطوریکه کشورهای خارجی مجوز دامپزشکی را خواهان هستند این درحالیست که ما باید مجوز وزارت بهداشت را داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر بیماری های آبله انسانی، طاعون گاوی در جهان ریشه کن شده اند، گفت: برنامه ریشه کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سطح جهان نیز در حال اجراست که ایران در اجرای این طرح پیش رو بوده است.
مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری سازمان دامپزشکی افزود: تاکنون جلسات متعددی به واسطه گری فائو با ایران به لحاظ اینکه برتری فنی و علمی در کنترل این بیماری داریم با کشورهای پاکستان، افغانستان و تاجیکستان برگزار شده است که بتوانیم طرح ریشه کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک را در آن کشورها انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر روند بروز این بیماری در کشور کنترل شده است، ادامه داد: تعداد کانون های این بیماری از 2000 کانون در سال های گذشته به 96 کانون کاهش یافته است.