رفع ممنوعیت صادرات خاویار ایرانی به آمریکا

  • 1396/11/12
  • 663 بازدید

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، از رفع ممنوعیت صادرات خاویار پرورشی ایران بعد از ٢٥ سال به آمریکا خبر داد و گفت: سال گذشته ١٠ کیلوگرم خاویار پرورشی به آمریکا صادر شد.

به گزارش خبرنگار مهر عباس رجایی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی وزارت جهاد در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر در حال برگزاری است، با بیان اینکه صادرات خاویار ایران به آمریکا و کانادا حدود ٢٥ سال ممنوع بود، اظهارداشت: خوشبختانه ما موفق شدیم صادرات خاویار به آمریکا را مجددا از سر بگیریم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته موفق شدیم ١٠ کیلوگرم خاویار پرورشی به ارزش ٦٠ میلیون تومان به آمریکا صادر کنیم، گفت: تولیدکنندگان خاویار پرورشی می توانند با هماهنگی شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی اقدام به صادرات خاویار به آمریکا نمایند ضمن اینکه انحصار خاویار وحشی نیز در اختیار شرکت خدمات کشاورزی و صادرات آن نیز ممنوع است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی وزارت جهاد در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه همچنین ما نشان حلال را از سازمان حلال مالزی دریافت کردیم تا بتوانیم روی قوطی های خاویاری خود نشان حلال ثبت کنیم، گفت: نشان سیب را نیز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کردیم.

رجایی افزود: همچنین برای جلوگیری از قاچاق خاویار، در شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی با هماهنگی دستگاه های ذیربط ستاد قاچاق خاویار ایجاد شده؛ که اقدام فوق باعث شده در یکسال گذشته هزینه انجام قاچاق بالا برود و همچنین ما شاهد این هستیم که صید صیادان طی این مدت افزایش یافته و این نشان می دهد میزان قاچاق کاهش پیدا کرده است.

وی همچنین از افزایش تنوع محصولات خاویاری خبر داد و گفت: ما تلاش کردیم دایره محصولات خاویاری را گسترش دهیم؛ از جمله این محصولات تولید قوطی کنسرو ماهیان خاویاری است که به صورت دودی تولید می شود همچنین انواع صنایع دستی که از پوست ماهیان خاویاری تولید می شود.

این مقام مسئول درباره قیمت خاویار نیز افزود: قیمت هرکیلوگرم خاویار وحشی بسته به نوع و کیفیت آن ٨ تا ١٢ میلیون تومان و میانگین قیمت این نوع ماهی ٩.٥ میلیون تومان است. همچنین قیمت خاویار پرورشی بسته به نوع و کیفیت ماهی ٣.٥ تا ٦.٥ میلیون تومان است. در این میان، قصد داریم در آینده ای نزدیک اولین نمایشگاه خاویار و ماهیان خاویاری ایران را در تهران برگزار کنیم که این نمایشگاه احتمالا در خردادماه آینده برگزار می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه با بیان اینکه بحث خاویار( صید، فرآوری، صادرات و بازار این محصول) به شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی واگذار شده است، اظهارداشت: خاویار وحشی که از دریای خزر استحصال می شود، طی سالیان اخیر دچار نزول شده که بخشی از دلیل آن نیز مربوط به مباحث بیوتروریسم و بخشی ناشی از عملکرد کشورهای حاشیه دریای خزر می شود.

رجایی با اشاره به انعقاد کنوانسیون سایتیس (کنوانسیون منع تجارت گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض) بین کشورهای حاشیه دریای خزر برای حمایت از ماهیان خاویاری افزود: به همین دلیل امروز صید ماهیان خاویاری وحشی به منظور صادرات و کارهای تجاری ممنوع است.

وی ادامه داد: صید این ماهیان هم اکنون فقط برای بازسازی ذخایر دریای خزر انجام می شود و اگر احیانا خاویاری به درد تکثیر نخورد وارد بازار می شود.

رجایی تصریح کرد: به همین دلیل دنیا به پرورش خاویار روی آورده است.

پیش بینی تولید ٢٠ تن خاویار پرورشی در برنامه ششم توسعه

این مقام مسئول با بیان اینکه تولید خاویار پرورشی در کشور ما دیر آغاز شده است، افزود: هم اکنون حدود ٣ تن خاویار پرورشی و ٣٠ تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور ما تولید می شود و قرار است این عدد در برنامه ششم توسعه به ٢٠ تن برسد؛ در حال حاضر حدود ٢٠ استان کشور در این حوزه وارد کار شدند.

رجایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در بحث کاهش جمعیت خاویار دریای خزر موضوع بیوتروریسم مطرح است، گفت: در سالهای گذشته موجودی به نام شانه دار وارد دریای خزر شد که موجود این دریا نبود و آسیب زیادی به جمعیت خاویار وارد کرد.

وی ادامه داد: با قاطعیت می توان اعلام کرد که در این میان، بحث بیوتروریسم مطرح بوده است، شانه دار مهاجم آبزی اقیانوس شمال بوده و از آن طریق وارد دریای خزر شده است؛ درباره اینکه شانه دار چگونه وارد دریای خزر شده گمانه زنی هایی وجود دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه آیا پرونده ای برای پیگیری این مساله تشکیل شده است؟،گفت: هنوز خیر؛ اما ٦ کشور حاشیه دریای خزر به دنبال این هستند که فعلا با بازسازی ذخایر سطح تولید را بالا ببرند.

رجایی گفت: در همین راستا، کشورهای مذکور توافق کردند برای سال آینده نیز کنواسیون سایتیس ادامه پیدا کند.

وی برداشت بی رویه، آلودگی های دریای خزر، صید بی رویه ماهیان کیلکا و غیره را نیز از دیگر دلایل کاهش جمعیت ماهیان خاویاری عنوان کرد.

مذاکره برای خرید ٤ فروند هواپیما از لهستان

رجایی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: پس از برجام، اصلاح ناوگان هواپیمایی برای بازاررسانی محصولات کشاورزی در داخل و خارج در دستور کار قرار گرفت و در این زمینه مذاکراتی با کشور لهستان برای خرید ۴ فروند هواپیما انجام شده است.



خبرگزاری مهر