خودکفایی در تولید کود سولفات پتاسیم تا ۲ سال آینده/ ۹۸ درصد بذر توزیعی در کشور تولید داخل است
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: از مجموع ۱۰۰ هزار تن بذری که سالانه در کشور توزیع میشود، تنها ۲۰۰ تن وارد میکنیم و هدف ما تولید بذر با تکنولوژی روز دنیا در داخل کشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حمید رسولی در نشست خبری با خبرنگاران که در نمایشگاه بینالملل ماشینآلات کشاورزی برگزار شد، به تحقق برنامه های این شرکت در سال 96 اشاره کرد و گفت: در برنامه ابلاغی ما در سال 96 تکلیف شده بود که 2 میلیون و 300 و 5 هزار تن انواع کودهای فسفاته، پتاسه و ازته را توزیع کنیم که تا پایان بهمن ماه 2 میلیون و 100 هزار تن آن را تدارک دیدهایم و قرارداد ما در این حوزه منعقد شده است و نزدیک به یک میلیون و 700 هزار تن از این کودها را نیز حمل کرده و تحویل گرفتهایم و در اختیار شرکت های بزرگ کارگزاری قرار دادهایم.
وی با اشاره به آغاز کشت بهاره در کشور و نیاز به توزیع کودهای شیمیایی خاطرنشان کرد: در این زمینه 300 هزار تن کودهای ازته، فسفاته و پتاسه ذخیره شده تا به مرور در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین بر عدم افزایش قیمت کودهای توزیعی توسط دولت به کشاورزان تأکید کرد و افزود: برخی دلالان به دنبال سودجویی های خود طی هفته گذشته بحث افزایش قیمت کود اوره را مطرح کردند که استرس به فضای کشاورزان منتقل شده بود درصورتی که قیمت های کود همان قیمت های مصوب سال 95 است.
وی اضافه کرد: پیرو جلسه کمیسیون اقتصادی دولت در 28 بهمنماه و جلسه 30 بهمن ماه در ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفته شد و تأکید مؤکد دولت بر آن است که قیمت کودهای کشاورزی تغییری نداشته باشد و ما با همان قیمت های سال گذشته آن را عرضه میکنیم.
خبرنگار فارس پرسید؛ به دلیل نرخ تورم و هزینه های جانبی قاعدتاً قیمت تمام شده کود شیمیایی در سال 96 نسبت به سال قبل از آن بیشتر است و آیا پایین نگه داشتن دستوری قیمت کود شیمیایی سبب کاهش کیفیت آن نمیشود، که رسولی پاسخ داد: ما یک قیمت خرید داریم و یک قیمت فروش، تدابیر و سیاست هایی را وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفته که نوسانات بازار را مدیریت کند و با این کار سهم یارانه را بیشتر کرده و سعی میکند که افزایش قیمتی برای کشاورزان لحاظ نشود و کمتر سالی را داریم که اندک افزایش قیمت در کودهای کشاورزی اعمال نشده باشد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین در مورد وضعیت توزیع بذر و تأمین آن از محل تولید داخل یا واردات گفت: به جرأت میتوان گفت که بیش از 95 درصد از بذر مورد استفاده در کشور را در داخل تأمین میکنیم، به ویژه بذرهای استراتژیک مانند گند، جو و برنج صد درصد داخلی است و در بخش دانه های روغنی نیز بخش قابل توجهی در داخل تولید میشود و شاید بتوان گفت از مجموع 100 هزار تن بذری که سالانه تأمین و توزیع میکنیم، امسال 282 تن بذر وارد کردیم.
وی مبدأ واردات بذر را کشورهایی ازجمله آلمان،استرالیا،سوئیس و فرانسه عنوان کرد و گفت: سال گذشته از فرانسه مقدار کمی در حد 253 کیلوگرم بذر نمونه وارد کردیم که با کشت آن در مزارع نمونه مادر توانستیم 73 هزار کیلوگرم بذر برداشت کنیم و رویکرد ما این است که تکنولوژی تولید بذر بهروز دنیا را در داخل داشته باشیم.
رسولی همچنین از تولید کود سولفات پتاسیم به عنوان یکی از گرانقیمت ترین کودها در داخل کشور خبر داد و گفت: طبق اعلام مؤسسه خاک و آب کشور سالانه به 400 هزار تن کودهای پتاسه نیاز داریم که تا چند سال گذشته صد درصد وارد میشد، اما با ایجاد کارخانه های تولید این نوع کود در کشور بخشی در داخل تولید میشود و امیدواریم با ایجاد دو واحد بزرگ در سمنان و آذربایجان غربی بهزودی 50 درصد از نیاز کشور را خودمان تولید کنیم و تا دو ـ سه سال آینده در این حوزه صد درصد به خودکفایی میرسیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین در مورد وضعیت تولید کود اوره در کشور هم گفت: 5 شرکت پتروشیمی سالانه بیش از 5 میلیون تن کود اوره تولید میکند که مصرف ما سالانه چیزی حدود 2 تا 2.5 میلیون تن است که میتوان 50 درصد آن را صادر کرد و طبق مصوبه هیأت وزیران صادرات بعد از تأمین نیاز داخل است.
وی همچنین به تخلف برخی از شرکت های زیرپلهای و متخلف در حوزه تولید کودهای شیمیایی اشاره کرد و گفت: در سال جاری 35 مورد سوءاستفاده از برند شرکت خدماتی حمایتی کشاورزی رخ داده بود که با شناسایی به موقع آنها پلمپ و روند قضایی آغاز شد که یک نمونه آن تولید 60 تن کود با لوگوی شرکت ما بود که در قزوین اتفاق افتاده بود.