دانش فنی تولید 19 رقم بذر جدید غلات و حبوبات دیم واگذار شد

  • 1397/03/10
  • 907 بازدید

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تاکنون دانش فنی تولید 19 رقم بذر جدید غلات و حبوبات دیم به بخش خصوصی واگذار شده است.

به گزارش وزارت جهادکشاورزی، اسکندر زند در جلسه برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، اظهار داشت: برنامه برون سپاری وظایف پژوهشی و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم تا افق سال 1404، با برنامه ریزی منسجم و زمان بندی شده و ارائه مدل در زمینه های تحقیقاتی موسسه دنبال می شود.

وی بر سیاست شفاف سازی و ارائه برنامه زمان بندی شده موسسه تحقیقات دیم در خصوص حمایت از شکل گیری شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: برخی از برون سپاری ها در زمینه کشاورزی دیم در دست اقدام است و با توجه به سودآوری و جذابیت آن برای بخش خصوصی سعی در برون سپاری آن داریم.

وی تصریح کرد: همچنین نظارت دولت در حوزه تولید باید سبب کاهش هزینه های تولید شود و این موضوع مورد توجه وزارت جهادکشاورزی قرار دارد.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه فروش بذرهای جدید برای بخش خصوصی جذابیت دارد، گفت: تاکنون از میان 54 رقم جدید بذر دیم که از سوی محققان موسسه تحقیقات کشاورزی دیم برای کشت در دیمزارها معرفی شده، دانش فنی تولید 19 رقم بذر جدید غلات و حبوبات دیم به بخش خصوصی واگذار شده است.

** توسعه موسسه تحقیقات دیم در گرو واگذاری به بخش خصوصی است

«صابر گلکاری» رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم نیز در این نشست با استقبال از برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی این موسسه اظهار داشت: برون سپاری وظایف غیر حاکمیتی و حمایت از شکل گیری بخش غیر دولتی متناظر، راهی برای توانمند سازی موسسه با توجه به محدودیت در منابع انسانی و امکانات است که این امر بدون داشتن نگاه توسعه ای در ساختارها و امکانات ممکن نمی شود.

وی افزود: در سال های گذشته موسسه تحقیقات کشاورزی دیم در واگذاری ارقام دیم در کشور پیشرو بوده، همچنین تعامل خوبی با بخش صنعت برای فعالیت های پژوهشی مشترک داشته و پیشنهادهای جدیدی برای فروش لاین امید بخش به بخش خصوصی داشته است.

گلکاری تعاملات بیرونی موسسه را شامل ساماندهی اراضی دیم کشور و طرح های مشارکتی (PVS) در بخش های اجرا، مروجان و بهره برداران، برشمرد.

وی با اشاره به انعقاد چهار تفاهم نامه با بخش صنعت در پروژه های مختلف، یاد آور شد: در بخش حبوبات با دانشگاه فردوسی، در بخش گندم و کشاورزی دقیق با دانشگاه تبریز، اصلاح ارقام زراعی با سازمان انرژی اتمی تفاهم نامه امضا شده است.

گلکاری از پروژه ایران - ایکاردا با هدف تامین بذر، طراحی و اجرای پلات‌های نوآوری، پروژه ایران - سمیت (برنامه به‌نژادی، کشاورزی حفاظتی)، برنامه گندم‌های زمستانه سمیت (IWWIP) ترکیه و تاسیس دو شرکت دانش بنیان را از دیگر موارد همکاری با بخش خصوصی برشمرد.

به گزارش ایرنا، معاون تحقیقات وزیر جهاد کشاورزی بر این باور است با تعامل خوبی که با بخش خصوصی وجود دارد، بخش بزرگی از تولید ارقام جدید را می توان به بخش خصوصی منتقل کرد، زیرا راه نجات بذر، رفتن به سمت بخش خصوصی است.

براساس آمارها، طی سالهای اخیر مهمترین دانش فنی واگذار شده مربوط به حوزه بذر است که در دولت یازدهم 102 دانش فنی کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شد تا بتوانیم از ظرفیت ها و توان داخلی بیش از پیش بهره مند شویم.

همچنین در بخش کشاورزی بیش از 350 شرکت دانش بنیان شکل گرفته است که طبق هدف گذاری ها این تعداد باید به یک هزار مورد برسد.



وزارت جهاد کشاورزی