موقتی بودن کمبود عرضه شیر خام

  • 1397/06/14
  • 785 بازدید

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که کمبود عرضه شیرخام موقتی است گفت: با توجه به نوع نژاد گاوهای کشور هرساله در این فصل از سال با کاهش عرضه شیرخام و افزایش قیمت آن مواجه می‌شویم، اما از فصل آینده دوباره قیمت این محصول کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان تعاون روستایی امروز در حاشیه مراسم روز ملی روستا، در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال تسنیم که چرا قیمت شیر خام در بازار افزایش یافته است، گفت: هر ساله در این فصل با پیک قیمتی شیر خام مواجه هستیم زیرا نوسانات عرضه وجود دارد و عرضه شیرخام کم می‌شود که این امر عاملی برای بالا رفتن افزایش قیمت این محصول است.

وی افزود: در اواخر تابستان به طور معمول عرضه شیر خام کاهش می‌یابد، زیرا نژاد غالب گاو‌ها هولشتاین است و میزان شیر این نوع دام در این مقطع سال کاهش می‌یابد.

* کاهش عرضه شیرخام موقتی است

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ادامه داد: این کاهش عرضه شیرخام موقعتی است و بعد از این فصل مدام کاهش قیمت شیرخام خواهیم داشت زیرا عرضه افزایش می‌یابد. صنایع لبنی کماکان می‌تواند در شرایط فعلی بازار نیاز خود را از شیر خام دامداران تامین کند و به آن حد کمبود نرسیده‌ایم که بخواهیم واردات شیرخشک داشته باشیم.

شیرزاد گفت: مداخله‌گری سازمان تعاون روستایی برای خرید شیر خام در یک ماه گذشته به حداقل رسیده است به طوری که در 25 روز گذشته اصلاً خرید تضمینی نداشته‌ایم و فروش این محصول به قیمت تضمینی به دولت دیگر توجیه قیمتی ندارد.

وی بیان کرد: سازمان تعاون روستایی تنها تعادل‌گری در بازار دارد به طوری که در سایر فصول نیز ما تنها 3 تا 4 درصد از شیر خام تولیدی دامداران را خریداری می‌کنیم و این امر برای حمایت از دامداران خورد و کوچک و متوسط است.

معاون وزیر کشاورزی درباره ممنوعیت صادرات شیر خشک نیز خاطر نشان کرد: ما معتقدیم منع صادرات این محصول به فرایند توسعه و تکامل صنایع دامپروری و حتی صنایع لبنی وابسته ضربه وارد می‌کند، زیرا میزان کمبود شیرخام در بازار به حدی نیست که صنایع لبنی می‌گویند.

شیرزاد در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم، گفت: خرید حمایتی خرما به زودی در آبادان و خرمشهر آغاز و دستور آن تا دو روز آینده توسط وزیر امضا می‌شود.

وی درباره قیمت این محصول یادآور شد: این محصول به قیمت 2900 تومان خریداری می‌شود و ما انتظار داریم نرخ خرید این محصول در بازار بالا رود تا از تولیدکنندگان داخلی حمایت صورت گیرد.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی افزود: نرخ درجه 2 و درجه 3 این محصول نیز با 15 و 30 درصد با افت قیمت خریداری می‌شود.

* قیمت هر کیلوگرم زعفران 8 میلیون و 30 هزار تومان شد

وی با بیان این که سال گذشته 68.5 تن زعفران توسط سازمان تعاون روستایی خریداری شد، اظهار داشت: در حال حاضر نیز 42 تن زعفران در بورس کالا عرضه شده است و با فرایند شفاف قیمتی به فروش می‌رسد.

شیرزاد افزود: قیمت هر کیلوگرم زعفران حدوداً 64 یورو و حدود 8 میلیون و 30هزار تومان است و بالا رفتن قیمت این محصول به نفع کشاورزان خواهد بود.



تسنیم