راهکار تامین امنیت غذایی و افزایش قدرت رقابت در تجارت جهانی غذا

  • 1397/06/26
  • 781 بازدید

فائو اعلام کرد استفاده از تکنولوژی هسته‌ای در بخش کشاورزی امنیت غذایی را برای کشورها رقم زده و قدرت رقابت آنها را در تجارت جهانی افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، سازمان خوار و بار جهانی (فائو) اعلام کرد با استفاده از تکنولوژی هسته‌ای می‌توان با آفات و بیماری‌ در کشاورزی جلوگیری کرد که سالانه 35 درصد محصولات کشاورزی به واسطه آفات از بین می‌رود.

استفاده از تکنولوژی هسته‌ای می‌تواند راهی برای تأمین امنیت غذایی در جهان باشد و کشورها را قادر می‌سازد تا در تجارت جهانی غذا با دیگر کشورها رقابت کند.

استفاده از تکنولوژی هسته‌ای علاوه بر آنکه باعث از بین بردن انواع آفات و حشرات مضر می‌شود هیچ باقیمانده و بقایایی هم از خود برجای نمی‌گذارد و به نوعی یک روش مقابله با آفات از نوع طبیعی است و در مقایسه با روشهای استفاده از سموم کاملا طبیعی و بی خطر است.

در استفاده از انواع سموم شیمیایی برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها معمولاً مقداری سموم در گیاهان مختلف می‌ماند که بیماری‌های مختلفی برای انسانها ایجاد می‌کند.

در گزارش فائو آمده است که آفات نه تنها باعث بیماری‌های مختلفی برای محصولات کشاورزی می‌شود بلکه باعث کاهش عملکرد محصول نیز می‌شود. از سوی دیگر این بیماری‌ها به میلیون‌ها دام و انسان هم می‌تواند منتقل شود.

زمانی که از سموم شیمیایی برای مقابله با آفات استفاده می‌شود بسیاری از این حشرات به این سموم مقاوم می‌شوند بنابراین کشاورزان مجبور هستند سال به سال میزان سم بیشتری را برای از بین بردن آفات و حشرات استفاده کنند که باعث می‌شود باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی افزایش یابد که این برای مصرف‌کنندگان بسیار خطرناک است و بیماری‌های مختلفی را ایجاد می‌کند.

ضمن اینکه استفاده از این سموم میکروارگانیسم‌های مفید خاک و طبیعت را نیز از بین می‌برد و از این نگاه نیز آسیب جدی به محیط زیست وارد می‌سازد.

فائو در گزارش خود به روش مقابله با آفات از طریق تکنولوژی هسته‌ای اشاره می‌کند و می‌گوید که در این روش حشرات استرلیزه و عقیم سازی می‌شوند و به نوعی با این عمل زاد و ولد حشرات دچار اختلال می‌شود.

در این روش میلیون‌ها حشره نر که آفت هستند در شرایط خاصی تولید می‌شوند. همه این حشرات به روش پرتو افشانی استریلیزه می‌شوند و این‌ها در مناطق خاصی آزادسازی می‌شوند. زمانی که این حشرات با نوع ماده جفت‌گیری می‌کنند دیگر هیچ زاد و ولدی انجام نمی‌شود بنابراین به مرور جمعیت حشرات آفت‌ کمتر شده و از بین می‌رود و جمعیت آنها کاملاً کنترل می‌شود.

در این شرایط ایزوله سرانجام همه حشرات آفت‌نابود می‌شوند. زمانی که کشاورزان منطقه در این زمینه همگی همکاری داشته باشند می‌توان آفات آن منطقه را کاملاً از بین برد.

در روش استفاده از تکنولوژی هسته‌ای برای مقابله با آفات کشاورزی هیچ نوع اثرات زیست محیطی ندارد و مصرف کنندگان می‌توانند به محصولات کشاورزی سالم و بدون هیچگونه باقیمانده سمی دسترسی داشته باشند. این روش کاملاً برای کنترل مگس میوه و آفت تب برفکی اثبات شده است.

از این روش در کنترل آفات دامی هم استفاده فراوانی می‌شود و روز به روز استفاده از این روش توسعه می‌یابد و نقش تکنولوژی هسته‌ای در کنترل آفات و بیماری‌ها می‌تواند عامل مهمی برای تأمین امنیت غذایی در جهان باشد و همچنین هر کشوری را قادر می‌سازد تا در تجارت جهانی غذا با دیگر کشورها رقابت کند.



خبرگزاری فارس