دلیل واردات شیرخشک، کسری 25 هزار تنی شیرخام است

  • 1397/07/10
  • 613 بازدید

دبیر انجمن صنایع لبنی از کاهش 25 درصدی شیرخام تحویلی به کارخانه های لبنی خبر داد و گفت: تصمیم برای واردات 25 هزار تن شیرخشک به کشور در شرایط کنونی و افزایش قابل توجه بهای ارز، قابل دفاع و درست است.

به گزارش تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، «رضا باکری» افزود: بررسی‌ ها نشان می دهد میزان شیر تحویلی به کارخانه های لبنی با کاهش 25 درصدی روبرو شده است و در صورت تداوم این روند به مرور تاثیر خود را در بازار می گذارد.

این مقام صنفی اضافه کرد: در چنین شرایطی تصمیم برای واردات 25 هزار تن شیرخشک می‌تواند مانع از بروز کمبود در بازار شود، زیرا طبق بررسی‌ ها کارخانه های لبنی روزانه به 19 هزار تن شیرخام و کارخانه های تولید شیرخشک به روزانه 2 هزار تن شیرخام نیاز دارند.

دبیر انجمن صنایع لبنی یادآوری کرد: حتی دبیر انجمن تولید کنندگان شیرخشک نیز در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار تاکید کرد دریافت شیر این کارخانه ها با کاهش روبرو شده و این موضوع موید صحت تصمیمات در این بخش برای پیشگیری از کمبود در بازار است.

وی گفت: رشد بهای ارز، سبب شده است صادرات همه کالاها از کشور سودآور شود. در چنین شرایطی نباید مرزها باز گذاشته شود تا اقلام اساسی مثل شیرخشک، بدون محاسبات دقیق نیاز بازار از کشور صادر و کشور با کمبود ناگهانی روبرو شود.

«مابه التفاوتی که از صادرات نسبت به فروش کالا در داخل ایجاد می‌شود آنقدر بالاست که افراد انگیزه فراوانی برای این کار پیدا می‌کنند. همچنین باید توجه داشت حتی اگر کمبودی در بازار نباشد، صادرات فقط با تحویل مابه التفاوت نرخ ارز باید صورت گیرد».

باکری درباره حجم تولید و مصرف شیرخشک گفت: سالیانه تا 70 هزار تن شیرخشک در کشور مصرف می‌شود اما ظرفیت نصب شده کارخانه های شیرخشک کشور نزدیک به 90 هزار تن است.

به گزارش ایرنا، سوم مهرماه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از صنایع پودر شیر در مشهد به عنوان بزرگ ترین تولید کننده شیرخشک در خاورمیانه، اعلام کرد: هیچ مشکلی در تامین مواد اولیه و تولید مواد شیر خشک نداریم.

گمرک جمهوری اسلامی ایران بیست و یکم مرداد ماه امسال اعلام کرد صادرات انواع شیرخشک صنعتی و شیر خشک اطفال از آغاز شهریور ممنوع است.



خبرگزاری ایرنا