رکورد خرید گندم در آذربایجان شرقی شکسته شد

  • 1398/01/18
  • 839 بازدید

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در سال 97 با وجود تحریم ها ، کمبود منابع و محدودیت های مالی، شاهد افزایش تولید گندم و شکسته شدن رکورد چندین ساله خرید تضمینی گندم در سطح استان بودیم.

اکبر فتحی روز یکشنبه در جمع مدیران و کارکنان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی و ادارات تابعه افزود: در سال 97 میزان خرید تضمینی گندم افزون بر 600 هزارتن بود که با احتساب میزان بذر خریداری شده در این سال، خرید این محصول راهبردی به 630 هزار تن در سطح استان افزایش یافت و رکورد خرید در طول سال های گذشته را شکست.

وی با اشاره به افزایش تولیدات دامی و طیور استان در سال 97 گفت: به رغم اینکه مصرف کنندگان و هم استانی های عزیر با افزایش نرخ مواد پروتئینی اعم از گوشت قرمز و گوشت مرغ در خرید و تهیه این اقلام با مشکلاتی مواجه شدند، براساس آمارهای رسمی اداره کل دامپزشکی استان و با عنایت به کشتارهای انجام شده و طبق جوجه ریزی به عمل آمده و کشتار طیور در این زمینه هم افزایش تولید داشتیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی توسعه مجتمع های گلخانه ای و کسب رتبه سوم کشوری، توفیقات به دست آمده در رفع تداخل پلاکات ثبتی با همکاری اداره کل منابع طبیعی و مدیریت امور اراضی استان و کسب رتبه اول کشوری در این زمینه و توسعه اشتغال پایدار روستائی در سال 97 را جزو موفقیت های مهم و با ارزش سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه 45 درصد تسهیلات اشتغال پایدار روستائی به بخش کشاورزی تخصیص یافته بود، 70 درصد این تسهیلات در بخش کشاورزی جذب شد.

فتحی با اشاره به ارتقاء ضریب مکانیزاسیون ونقش آن در افزایش تولید محصولات کشاورزی گفت: درسال 97توانستیم بیش از 177درصد منابع اعتباری را جذب کنیم؛ جذب بیشتر منابع اعتباری و افزایش ضریب مکانیزاسیون برای ارتقاء بهره وری ضروری است و در این مورد هم آذربایجان شرقی جزو استان های برتر وموفق کشور محسوب می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره اهمیت تامین نهاده های زراعی و باغی و دامی و مشکلات بوجود آمده در سال 97، ادامه داد: با توجه به مسائل و معضلات موجود در این خصوص، سازمان جهادکشاورزی استان توانست نهاده های زراعی و باغی مورد نیاز را در سریع ترین زمان ممکن تامین، حمل و در بین کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی استان توزیع نماید.

وی در خصوص تامین و توزیع میوه شب عید و نقش آن در تنظیم بازار، اظهار کرد: تامین و توزیع میوه شب عید 98 که شامل 1900 تن پرتقال و 700 تن سیب بود، با همکاری سازمان تعاون روستائی استان و مدیریت تنظیم بازار سازمان انجام و در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت و باید عنوان نماییم که فلسفه تامین و توزیع میوه شب عید صرفاً تنظیم و تعدیل قیمت ها می باشد .

فتحی با اشاره به نامگذاری سال 98 توسط مقام معظم رهبری به سال رونق تولید افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان تلاش خواهد کرد تا بتواند به عنوان یکی از بخش های تولیدی در راستای تحقق منویات معظم له گامهای اساسی برداشته وبسترهای لازم برای تولید کنندگان محصولات کشاورزی را فراهم سازد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: اگر می خواهیم در بخش اشتغال و رونق تولید تاثیر گذار باشیم، بایستی در راستای افزایش تولید و رونق اقتصادی تلاش مضاعف کنیم و این امر را سرلوحه برنامه های خود قرار دهیم، در این صورت خواهیم توانست در سایر بخش های اقتصادی نیز بر مشکلات و معضلات پیش رو فائق آئیم.

وی با بیان اینکه افزایش ضریب نفوذ دانش و تکنولوژی روز به بخش کشاورزی، اولویت نخست وزارت جهاد کشاورزی و سازمان است ادامه داد: تا زمانی که تولید کنندگان کشاورزی به علوم و دانش نوین مجهز نشده اند، افزایش تولید و ارتقاء تولید در واحد سطح اتفاق نخواهد افتاد.

فتحی با اشاره به ابلاغیه مقام عالی وزارت مبنی بر اینکه بعد از سال 1399 اجازه کشت محصولات آب بر در فضاهای باز داده نخواهد شد، گفت: توسعه گلخانه ها و کشت محصولات در فضاهای بسته و کنترل شده باید در راس برنامه های اصلی ما قرار گیرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، توسعه سیستم های نوین آبیاری اعم از شبکه های آبیاری و سیستم های نوین آبیاری را از دیگر برنامه های سازمان برای اجرا در سال 98 دانست.



وزارت جهاد کشاورزی