سه اصل مهم در تولید بهترین زعفران جهان

  • 1398/02/08
  • 1011 بازدید

رئیس کمیسیون کشاورزی واتاق بازرگانی خراسان رضوی، بهداشت، کیفیت و راندمان تولید را سه اصل مهم ذکر کرد و گفت: متوسط تولید زعفران در ایران از سطح سه هزار هکتار حدود ۳.۵ کیلوگرم است در حالی که تولیدکنندگان نمونه و برتر ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم برداشت می‌کنند.

علی شریعتی مقدم، مدیر عامل شرکت بین‌المللی نوین زعفران در دیدار با مدیر مرکز آموزش عالی کاشمر عنوان کرد: اکنون حدود ۴۲۰ تن زعفران تولید می‌کنیم اما آمارها بیشتر است و ایران، خواستگاه زعفران دنیا به شمار می‌رود.

نایب رئیس اتحادیه صادر کنندگان داروی گیاهی کشور افزود: بدون شک بهترین زعفران جهان در ایران تولید می‌شود به طوری که اکنون تولید کننده ۹۴ درصد زعفران جهان هستیم و در مقابل اسپانیا فقط یک تن تولید دارد.

شریعتی‌مقدم بیان کرد: اگر این محصول بهتر خشک شود ماندگاری و قدرت رنگ دهی بالا رفته و برای بازارهای جهانی بسیار مفیدتر است.

نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه و برتر کشور افزود: اگر به سمت هدف‌گذاری مزارع ارگانیک و تولید ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم برسیم سودآوری دو برابری خواهیم داشت.

وی ادامه داد: صنایع غذایی در کشورهای بزرگ دنیا استاندارد و قانونی به نام تجارت منصفانه دارند که واحدهای تولیدی یا صادراتی ملزم هستند از تولید کننده خود حمایت جدی داشته و آن‌ها را تحت پوشش قرار دهند و همچنین باید کمک کنند ۱۰ درصد ظرفیت مجموعه تولیدی از نظر سودآوری و کار علمی بالا برود.

شریعتی مقدم اظهار کرد: اگر برخی سال‌ها در ایران محصول روی دست کشاورزان می‌ماند چون از قبل اقدامات لازم پیش بینی نشده است ولی در این استاندارد آموزش و خرید تضمینی به عهده شرکت است.

وی ادامه داد: در منطقه کاشمر ۷۷۰ قرار داد با هدف گذاری ۴ هزار نفر منعقد شده و در کشاورزی، قراردادی برای آموزش ۲۰ هزار نفر داریم.

وی تاکید کرد: نوآوری باید سودآور باشد، بدون شک برای ارتقا اقتصادی نیازمند ارتقا علمی و بکارگیری دانش روز هستیم که برای این کار در منطقه ۱۲ اقدام را پیش بینی کرده‌ایم که یکی تهیه بانک جامع اطلاعات زعفران، تدوین برنامه‌ های راهبردی و همکاری با دانشگاه است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: در این راستا با ۲۰ دانشگاه مختلف از جمله مرکز آموزش عالی کاشمر ۲۰ قرارداد تفاهم‌ نامه داریم که با هرکدام یک پروژه را پیش خواهیم برد.

وی عنوان کرد: با توجه به این که گاه روش انتقال آب را تغییر و از روش‌ های نوین آبیاری استفاده می‌کنیم ولی همان اندازه یا بیشتر آب مصرف می‌کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: باید ارزش افزوده و تولید اقتصادی بیشتری داشته باشیم و میزان کمتری آب مصرف کنیم؛ وقتی در تولید گلخانه‎ای مصرف آب به ۶۰ یا ۷۰ برابر کاهش پیدا می‌کند با توسعه گلخانه‌ای که در استان داریم باید شاهد کاهش مصرف آب با افزایش تولیدات اقتصادی باشیم.

رئیس انجمن ارگانیک استان افزود: تولیدات روستایی از حدود ۱۵۰ سال قبل و برخی بیشتر در اروپا و کشورهای پیشرفته صاحب برند و بسته بندی شدند و امکان معرفی پیدا کردند اما ما هنوز در روستاهایمان امکان برندینگ یا دادن کد بهداشتی نداریم در صورتی که ارزش تولیدات کشاورزی بسیار بالاست.

وی اظهار کرد: برای توسعه منطقه باید با روش‌ های ساده‌تر کمک کنیم تا تولیدات محلی با برند منطقه‌ای جهت صادرات و بازار داخلی معرفی شوند تا فرصت‌ های تجاری را برای تولید کنندکان به وجود آوریم.

شریعتی مقدم تاکید کرد: کار آفرینی را به عنوان یک هدف از سطوح دانش آموزی باید شروع کنیم که در این خصوص با همکاری دانشگاه به زودی اولین فعالیت کارآفرینی در منطقه آغاز می‌شود.

وی گفت: در این خصوص ۲۲ محور تعریف شده که دانش آموزان و دانشجویان ایده‌ های کارآفرینی و استارتاپی خود را ارائه می‌دهند و ما از این اندیشه‌ ها برای خودشان پروژه‌های اقتصادی تعریف خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: یکی از معضلات ما این است که در چرخه حضور در روستا مشکلاتی وجود دارد با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنیم و از سویی جاذبه‌ های شهری برای جامعه جدید روستایی بسیار زیاد و گول زننده است.

شریعتی مقدم گفت: صداقت، سادگی، صمیمیت و به خصوص تولید محصولات سالم و ارگانیک از جمله مزیت‌ های روستاها هستند علاوه بر آن نیز بوم‌ گردی می‌تواند به عنوان مزیت دیگر تلقی شود. در مناطق مختلف باید نقاط ضعف و قوت را شناسایی کرد و از سویی ارزش‌ها شناسایی و در عرصه جهانی نیز توانمندی‌ها به خوبی معرفی گردد.

وی بیان کرد: در روستاها کمبود خدمات و تسهیلات زیربنایی، نرخ کمتر ایجاد کسب و کار، شغل کمتر، مهاجرت و مسن شدن و پیر شدن یک چرخه است که باید اصلاح شود.



خبرفارسی