۸۰ درصد سطح زیر کشت گلخانه به محصولات سبزی و صیفی اختصاص دارد
تقوی گفت: بیش از ۸۰ درصد سطح زیر کشت محصولات گلخانهای شامل سبزی و صیفی و مابقی در بخش گیاهان زینتی و سایر محصولات میوهای است.
غلامرضا تقوی مدیر کل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی در گفت وگو ، با اشاره به اینکه بیش از ۷ هزار هکتار اراضی تولید گل و گیاه گلخانهای داریم، اظهار کرد: براین اساس سالانه بیش از ۴ میلیارد شاخه گل و گلدان تولید میشود.
وی افزود: در حوزه صادرات گل و گیاه بیش از ۱۰۰ درصد رشد از نظر ارزشی اتفاق افتاده است.
تقوی با بیان اینکه سال گذشته بخشی از پایانه صادراتی گل و گیاه در تهران افتتاح شد، گفت: با توجه به استقبال خوب از این بخش انتظار میرود که امسال صادرات در حوزه گل و گیاه افزایش یابد.
این مقام مسئول سطح گلخانه های کشور را بیش از ۱۵ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: بیش از ۸۰ درصد سطح زیر کشت محصولات گلخانهای شامل سبزی و صیفی و مابقی در بخش گیاهان زینتی و سایر محصولات میوهای است.
وی ادامه داد: با وجود افزایش هزینه های تولید ناشی از نوسان نرخ ارز، نه تنها در برنامه توسعه کشت محصولات گلخانهای تولید کنندگان را از دست نداده ایم، بلکه با ازدیاد تقاضا در این بخش روبرو هستیم چرا که برخی محصولات گلخانه نظیر سبزی و کیفیت به دلیل کیفیت و استاندارد مناسب از توجیه اقتصادی برخوردار است.
مدیر کل دفتر امور گلخانه و گیاهان دارویی با بیان اینکه سال گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار گلخانه در کشور احداث شد، گفت: امسال سطح گلخانه های کشور را به بیش از پنج هزار هکتار توسعه خواهیم داد که امیدواریم با توجه به تحولات در حوزه صادرات بتوانیم این برنامهها را محقق کنیم.
وی توسعه کشت محصولات گلخانهای را یکی از برنامه های اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و افزود: در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی باید در بیش از ۴۸ هزار هکتار توسعه کشت در محیط های کنترل شده اتفاق بیفتد.
تقوی درخصوص آخرین آمار میزان خسارت سیل به بخش گلخانه های کشور بیان کرد: با توجه به وقوع سیل اخیر، گلخانه ها و تولیدات گلخانهای کمترین خسارت را در برخی استانهای کشور دیدند.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: بخش عمده خسارتها مربوط به فضای باز به ویژه در استان خوزستان در حوزه گل و گیاه بوده است که به همین خاطر بخشی از گلخانه های چوبی آسیب دیدند.