در آمد ارزی حاصل از صادرات انجیر ۲۳ میلیون دلار شد/ ویتنام بزرگترین مشتری
در سال ۹۷ بیش از ۲۳ میلیون دلار درآمد ارزی با صادرات انجیر تازه و خشک نصیب کشور شد که میتوان با ایجاد ارزش افزوده، درآمد ارزی حاصل از صادرات چنین محصولاتی را چند برابر کرد.
ایران به جهت دارا بودن آب و هوای متنوع از لحاظ تولید محصولات کشاورزی از تنوع بالایی برخوردار است از این رو در زمینه صادرات برخی محصولات نیز جایگاه ویژهای در جهان دارد.
در این میان تولید و صادرات انجیر تازه و خشک یکی از اقداماتی است که هرساله ارز قابل توجهی را نصیب کشور میکند و توجه به ظرفیت های تولید و ایجاد ارزش افزوده در این بخش میتواند به اوضاع اقتصادی کشور کمک کند.
بررسی آمار گمرک در سال ۹۷ نشان می دهد که در این مدت بیش از ۹ هزار و ۲۰۷ تن انجیر به صورت تازه و خشک کرده به کشورهای مختلف جهان صادر شده است.
براساس صادرات این حجم انجیر به کشورهای مختلف بالغ بر ۲۳ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۷۲۷ دلار درآمد ارزی نصیب کشور شده است که رقم ریالی آن بیش از ۱۵۸ میلیارد تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.
لازم به ذکر است که ۳۵ کشور جهان در سال ۹۷ پذیرای انجیر ایرانی بوده اند که در این بین کشورهای ایتالیا، ترکیه، فرانسه، آلمان، هند، امارات متحده عربی، ژاپن، چین و کانادا به چشم میخورد.
گفتنی است کشور ویتنام با واردات ۷ هزار و ۴۷۲ تن انجیر به ارزش ۱۹ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۶۹۷ دلار اصلی ترین و بزرگترین مشتری این محصول کشاورزی ایران بوده است.
البته تولید کنندگان و صادرکنندگان انواع محصولات کشاورزی در طی مراحل تولید و صادرات همواره با مشکلاتی روبرو هستند که با رفع موانع میتوان در جهت افزایش صادرات محصولات کشاورزی قدم برداشت.
یکی از مشکلاتی که همواره در بحث صادرات مطرح بوده موضوع بسته بندی محصولات کشاورزی است که باید طبق استانداردهای جهانی انجام شود، اما در بعصی موارد به دلیل فقدان دستگاه های مناسب محصولات به صورت فله و بدون ارزش افزوده به کشورهای مختلف جهان صادر میشوند.
بعد از فروش و صادرات فله محصولات، در کشورهای دیگر برای بسته بندی و حتی فرآوری محصولات کشاورزی اقدام میشود و با ارزش افزوده بالا و به نام همان کشورها برای صادرات مجدد آماده میشوند.