برداشت محصول زردآلو از باغ‌های استان یزد آغاز شد

  • 1398/03/25
  • 565 بازدید

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: برداشت محصول زردآلو از ۲ هزار و ۷۰۸ هکتارباغ‌های استان با پیش بینی ۳۹ هزار و ۶۵۳ تن آغاز شد که این میزان تولید نسبت به سال زراعی ۹۷ - ۹۶، حدود ۲۰ درصد افزایش دارد.

اکبر شیخ علیشاهی روز شنبه در حاشیه بازدید از تعدادی باغ‌های زرد آلوی ابرکوه در گفت و گو ، علت افزایش تولید را شرایط مطلوب آب و هوایی و بارندگی مناسب در سال آبی ۹۸ -۹۷ ذکر کرد.

وی با اشاره به محدودیت منابع آبی و تداوم ۲ دهه خشکسالی، اظهار کرد: تاکنون ۸۰ درصد باغ‌های زردآلوی استان به روش آبیاری نوین تجهیز شده است.

این مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد افزود: پارسال طرح آبیاری نوین در چهار هزار و ۵۷۲ هکتار باغ‌های استان اجرا شد و این طرح هم اکنون در ۲ هزار و ۶۶۰ هکتار در دست اجراست.

وی در ادامه با بیان اینکه محصول زردآلو ابرکوه پیش رس و متوسط تولید در واحد سطح ۱۸ تن است و در بعضی باغ‌های شهرستان به ۵۰ تن در هر هکتار گزارش شد.

شیخ علیشاهی با اشاره به اینکه تولید زردآلو در استان از نظر سطح زیر کشت در جایگاه دهم و از نظر میزان تولید در رتبه چهارم کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به سختکوشی کشاورزان یزدی در بهره وری میزان آب، انتخاب ارقام مرغوب و استفاده از دانش فنی روز، استان این رتبه را کسب کرده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ارقام محصولات زردآلوی استان را از نوع نوری، قیسی، تخم گردی، فلکه‌ای، خیاری، زرقانی، خانی و محلی ذکر کرد.

سجادی‌پور از دهستان فراغه بخش مرکزی ابرکوه ب ه‌عنوان بزرگترین تولید کننده زردآلوی استان یزد یاد کرد و گفت: محصول آن علاوه بر عرضه در بازار استان‌های مختلف از جمله تهران، اصفهان و فارس به کشورهای حوزه خلیج فارس هم صادر می‌شود.

این مسئول تصریح کرد: هم اکنون از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی زیرکشت، ۸۱ هزار هکتار باغی و بقیه به کشت محصول زراعی اختصاص دارد.

به گفته این کارشناس ارشد حوزه باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد از ۳۳ هزار هکتار اراضی زراعی استان ۵۹ هزار و ۱۹۴ تن محصول زراعی و از ۸۱ هزار هکتار اراضی باغی هم ۲۵۲ هزار و ۶۳۹ تن محصول تولید می‌شود.

شیخ علیشاهی یادآور شد: هزار و ۶۹۰ هکتار اراضی استان هم به محصول گلخانه‌ای اختصاص دارد که ۴۸۵ هزار تن محصول از آن برداشت می‌شود.

وی، بابیان اینکه ۲۲ درصد خیار سبز گلخانه‌ای کشور در استان یزد تولید می‌شود، تصریح کرد: سالانه ۴۲۰ هزار تن محصول گلخانه‌ای که بیشتر خیار سبز است به بازارهای روسیه و عراق و حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

اراضی قابل کشاورزی استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به علت کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ۱۱۴ هزار هکتار آن به کشت محصول کشاورزی اختصاص دارد.

تعداد بهره برداران بخش کشاورزی یزد حدود ۷۰ هزار نفر است.