شهرک خرمایی جایگزین کارگاههای سنتی بوشهر می شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: راهاندازی شهرک خرمایی راهی برای تقویت زیرساختهای وابسته به فرآوری این محصول و جمعآوری کارگاههای سنتی در این بخش است.
محمد تقی منوچهری در کارگروه نخیلات استان بوشهر افزود: در زمان حاضر شمار قابل توجهی کارگاه های سنتی و خانگی فرآوری و بسته بندی خرما در این استان فعال است که با راهاندازی شهرک خرمایی این کارگاه ها ساماندهی میشود.
وی بیان کرد: تاسیس شهرک خرما مهمترین رهاورد دومین جشنواره ملی خرما در استان بوشهر است که آبان امسال در این استان برگزار شد و تلاش میشود این شهرک در شهرستان دشتستان به عنوان قطب خرمای این استان راه اندازی شود.
منوچهری اضافه کرد: همچنین با راهاندازی شهرک خرما محل های نگهداری این محصول نیز در قالب سردخانه در این شهرک تاسیس و همه اقدامات مربوط به این محصول در مرحله بعد از تولید شامل فرآوری و بسته بندی در این شهرک انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی تاسیس دبیرخانه دائمی خرما در استان بوشهر را از دیگر دستاوردهای دومین جشنواره ملی خرما در این استان عنوان کرد و گفت: وظیفه این دبیرخانه تنها پی گیری امور مربوط به جشنواره خرما نیست بلکه اجرای مفاد بیانیه این جشنواره و سایر امور مربوط به این محصول از جمله وظایف این دبیرخانه دائمی است.
منوچهری در باره کارگروه نخیلات استان بوشهر اضافه کرد: تشکیل کارگروه های تخصصی و فنی برای محصولات مهم و استراتژیک استان از جمله خرما، گوجه فرنگی، گندم و آبزیان از اتفاقهای خوبی است که بتازگی مورد توجه قرار گرفته و همواره قبل از شروع فصل جلسه های تخصصی با حضور مسئولان دولتی و بخش خصوصی برگزار و همه مسائل و مشکلات مربوط به این بخش بررسی و وظیفه دستگاههای اجرایی برای پی گیری مشخص میشود.
وی ادامه داد: خرما با توجه به اینکه از محصولات مهم و مزیت دار استان بوشهر با ارزش افزوده بالا است و معیشت تعداد زیادی از مردم به آن وابسته است دولت توجه ویژهای به آن دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در این ارتباط طرح نخلستان در سطح ۳۴ هزار و ۲۵۰ هکتار در این استان تصویب و تاکنون ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار از این طرح در فاز نخست در دست اجرا است که از این میزان ۲هزار و ۴۰۰ هکتار در سعدآباد بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در آبپخش نیز پیمانکار انتخاب و پیشرفت آن ۱۵ درصد است.
وی اضافه کرد: برای حمایت ویژه از صنایع تبدیلی تکمیلی، سردخانه ها و محلهای نگهداری خرما نیز از محل اعتبارات و تسهیلات اشتغال روستایی ۱۸ هزار تن ظرفیت سردخانهای به استان بوشهر اضافه شدهاست و اجرای سیستم نوین آبیاری در حوزه باغها از جمله دیگر اقدامهای دولت است.
منوچهری یادآور شد: با توجه به تاثیر جشنواره ملی خرما برای ثبت روز ملی و جشنواره استانی آن با معاون وزیر در امور باغبانی برای برگزاری هر ساله آن مکاتبه شدهاست.
وی در باره جایگزینی شیرههای گیاهی به جای شیره صنعتی و شیره نبات در خرما گفت: پیگیریهای لازم در این زمینه انجام شدهاست و شرکتی در خوزستان نمونههایی ارسال کرده که اگر نتیجه بخش باشد به تولید انبوه میرسد و شرکت مهورز در بنه گز نیز نمونههای خوبی تولید کردهاست که پس از اعلام نتیجه برای تولید انبوه هدایت میشود.
منوچهری در مورد استفاده از گاز میتل پروماید برای ضد عفونی محصول خرما اظهارداشت: در زمان حاضر از این شیوه در کارگاهها استفاده میشود که باید در چند سال آینده از روش های جایگزین از جمله پرتودهی که مکاتباتی با نیروگاه اتمی بوشهر انجام و موسسه علوم باغبانی کشور نیز آن را طرحی ارائه کردهاست با تامین اعتبار به صورت پایلوت اجرا شود.