وجود ۱۰ میلیون کلونی فعال در کشور/ امکان ارزآوری با ایجاد استانداردهای جهانی
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران گفت: بالغ بر ۱۰ میلیون کلونی فعال در کشور وجود دارد که در صورت استفاده مناسب می توانیم به تمام اهداف در صنعت زنبورداری دست پیدا کنیم.
حسین باستانی مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در گفت وگو با خبرگزاری میزان در خصوص جایگاه عسل ایرانی در جهان اظهار کرد: صنعت زنبور داری ایران از نظر تعداد کندوی عسل و از نظر میزان تولیدات سالانه در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
وی افزود: صادرات عسل ایرانی در چند سال گذشته به دلیل محدودیت های تجاری و الزامی نبودن استانداردها کاهش داشته و هم اکنون فقط به صورت مسافری میتوانیم عسل به بازارهای جهانی صادر کنیم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران بیان کرد: بحث الزامی نبودن استاندارد در کیفیت عسل ایرانی موجب شده تا در بازارهای داخلی با عسل های کم کیفیت مواجه شویم و در صورتی که این موضوع ادامه پیدا کند، تقاضای داخلی و خارجی به عسل ایرانی تا حد زیادی کاهش مییابد.
باستانی ادامه داد: استانداردهای عسل ایرانی هم اکنون به یکی از موانع صادرات تبدیل شده و اتحادیه زنبورداران اقدامهایی را برای رفع این مشکلات در دستور کار خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: در جلساتی که با کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی طی چند ماه گذشته داشتیم، مقرر شد ظرف ۶ ماه آینده بسترهای لازم برای اجرایی شدن استانداردهای عسل شکل بگیرد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران خاطر نشان کرد: پس از ایجاد بسترهای مربوطه، باید زنبورداران را با این بسترها آشنا کنیم تا این اقدامات در نهایت به افزایش امنیت غذایی داخلی و فعالیت در بازارهای جهانی منجر شود.
باستانی مطرح کرد: زهر زنبور عسل یکی از مهم ترین فرآورده های زنبور عسل است که با افزایش تولید این محصول میتوانیم بازارهای جهانی را دست بگیریم و ارزآوری بسیار زیادی در این زمینه داشته باشیم.
وی افزود: تولید زهر زنبور عسل با کیفیت تنها از طریق حمایت های دولت امکان پذیر است همچنین این محصول در تولید بسیاری از داروهای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد و مشتریان زیادی در سطح جهانی دارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران بیان کرد: هر گرم زهر زنبور عسل در بازارهای جهانی بسته به کیفیت آن ۷۰ تا ۱۰۰ دلار فروخته میشود و با عرضه این محصول به این بازارها، میتوانیم ارزش صادرات کشور را تا حد قابل توجهی افزایش دهیم.
باستانی با اشاره به اشتغال زایی در صنعت زنبور داری اظهار کرد: با افزایش تولیدات عسل و فرآوردههای آن ضمن رونق در صادرات و تولید، اشتغال زایی نیز تا حد زیادی افزایش مییابد و از جمعیت بیکاران جامعه کاسته میشود.
وی در رابطه با تعدادهای کلونی فعال در کشور تصریح کرد: بالغ بر ۱۰ میلیون کلونی فعال در کشور داریم و در صورتی که از این تعداد کلونی به خوبی استفاده شود، میتوانیم به تمام هدف هایمان در صنعت زنبورداری دست پیدا کنیم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران گفت: طبق استانداردهای جهانی، زنبور عسل میتواند ۱۴۳ برابر بیشتر از تولیدات داخل کندو، ارزش افزوده در زیر ساخت های اقتصاد کشورها داشته باشد که این عدد در کشور ما به دلیل الزامی نبودن استانداردها حدود ۹۰ برابر است، یعنی اگر یک ارزش افروده در داخل کندو تولید شود، ۹۰ واحد ارزش افزوده در بخش های دیگر به وجود میآید.
باستانی خاطر نشان کرد: دانه های روغنی، زهر زنبور عسل، تغذیه دامها و طیور و گرده افشانی در تولیدات باغی از جمله مواردی است که وابسته به تولیدات صنعت زنبور داری هستند و این صنعت برای آنها ارزش افزوده دارد.