زیان ۱۱۰۰ میلیارد تومانی مرغداران در ماه‌های اخیر/ قیمت هر کیلو مرغ به ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان

  • 1398/11/26
  • 735 بازدید

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت: طی ۴ ماه گذشته مرغداران گوشتی به سبب مازاد تولید و کاهش قیمت رقمی بالغ بر ۱۱۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند.

برومند چهار آیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۲ هزار تا ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است.

او افزود: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که قیمت فعلی مرغ در بازار ادامه یابد و تنها ممکن است در چند روز باقی مانده به پایان سال ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان افزایش قیمت داشته باشیم.

چهار آیین ادامه داد: طی ۴ ماه گذشته تا کنون مرغداران به سبب مازاد تولید رقمی حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند که همواره پیش‌ بینی می‌شود تا پایان سال این رقم به ۱۲۰۰ میلیارد تومان برسد.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی حداقل مازاد تولید طی ماه‌ های بهمن و اسفند را ۸۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: بنا بر آماردر بهمن حداقل ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه وارد سالن‌ های مرغداری شده که با این وجود رقمی حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود.

او درباره آینده بازار مرغ افزود: با توجه به شرایط جوجه ریزی و زیان مرغداران طی ماه‌ های گذشته شاهد اثرات نا مطلوب آن در ابتدای سال آینده خوهیم بود چرا که بسیاری از مرغداران دیگر قادر به ورود به چرخه تولید نیستند و در نهایت کمبود تولید و عرضه منجر به ایجاد نوسانات در بازار مرغ خواهد شد که امیدواریم مسئولان ذیربط از تجارت سال‌ های گذشته استفاده کنند و با عرضه مستقیم و کوتاه کردن دست واسطه‌ ها و دلالان نگذارند قیمت مرغ در بازار متشنج شود.

این مقام مسئول قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۰ هزار ۵۰۰ تومان و مرغ گرم را ۱۴ هزار ۳۰۰ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

خرید تضمینی به شیوه فعلی راهکار جبران زیان مرغداران نیست

چهار آیین با بیان اینکه خرید تضمینی مرغ منجمد راهکار جبران زیان مرغداران نیست اظهار کرد: بر اساس اساسنامه ۵ و ۶ پشتیبانی امور دام خرید تضمینی باید به صورت مستقیم از مرغدار انجام شود تا بخشی از زیان تولید را جبران کند و سپس مراحل آماده سازی فرآیند کشتار با کشتارگاه‌ های طرف قرارداد پشتیبانی امور دام صورت بگیرد که متاسفانه مسئولان پشتیبانی امور دام به این موضوع توجهی ندارند و همواره اقدام به خرید مرغ منجمد از مرغداران می‌کنند.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: خرید روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن مرغ از مرغداران به سبب عدم شوک به بازار نمی‌تواند منجر به تعادل قیمت در بازار شود به همین خاطر قیمت فعلی مرغ زنده کمتر از نرخ مصوب است که این امر نشان می‌دهد حجم خرید پشتیبانی امور دام موثر نبوده است.

به گفته وی اگر چه مسئولان پشتیبانی امور دام اذعان می‌کنند در صورت عدم ورود قیمت مرغ به کیلویی ۷ هزار تومان رسیده بود، اما نباید فراموش کرد که تولید کننده زمانی که اقدام به تولید می‌کند باید به سود منطقی خود دست یابد در غیر اینصورت تمایلی به ادامه تولید نخواهد داشت.

او بیان کرد: خرید تضمینی به نحوه مستقیم و روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تن را تنها راهکار تعادل قیمت و جلوگیری از زیان مرغداران در بازار بر شمرد و گفت: البته خرید تضمینی پشتیانی امور دام به منظور ذخایر استراتژیک نباید به گونه‌ای باشد که با عرضه یکباره مرغ در ایام پایانی سال در بازار و ایجاد شوک شاهد روند نزولی قیمت باشیم و بلکه پشتیبانی اموردام به عنوان متولی امر با هدف صادرات باید اقدام به جمع‌آوری و ذخیره سازی مرغ کند.



خبرگزاری شفاف