پای گندمهای وارداتی به کشور باز شد
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با وجود تولید مناسب گندم، دولت برای تامین نیاز کشور اقدام به واردات این محصول کرد.
عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت واردات گندم اظهار کرد: با توجه به کاهش خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل، دولت برای تامین ذخایر استراتژیک تصمیماتی مبنی بر واردات گندم گرفت.
وی افزود: اگرچه مسئولان دولتی اطلاع دقیقی از میزان واردات را در اختیار ما نمی گذارند، اما بنابر آخرین آمار و اطلاعات بخشی از گندمهای خارجی خریداری شده وارد کشور شدند.
هاشمی با بیان اینکه مقداری از گندم های تولید داخل در انبارها مانده است، گفت: علی رغم آنکه قیمت گندم جهانی ۲ برابر نرخ داخلی است، اما دولت حاضر به افزایش قیمت گندم داخل به نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تومان نشد.
رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور ادامه داد: با توجه به آنکه مقادیری گندم در انبارها مانده است، از این رو دولت هر چه سریعتر باید اقدام به اصلاح نرخ کند تا کشاورزان نسبت به تحویل گندم مانده در انبارها به دولت رغبت کنند، در غیر این صورت به سبب مکانیزه نبودن انبارها سرمایه ملی به هدر میرود.
وی افزود: اگرچه مسئولان ذی ربط به سبب واردات گندم با ارز ۴۲۰۰ تومانی اذعان میکنند که اختلاف چندانی با گندم تولید داخل نداریم، اما گندم وارداتی باید با ارز آزاد محاسبه شود که در صورت محاسبه گندم با دلار ۱۴ هزار تومان حداقل قیمت هر کیلو گندم ۳ هزار و ۸۰۰ تومان است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، بیان کرد: با توجه به تولید ۱۴ میلیون تن گندم کمبودی در تامین نیاز کشور نداریم که بخواهیم بخشی از نیاز کشورمان را از طریق واردات تامین کنیم.
هاشمی در پایان تصریح کرد: برآوردها حاکی از آن است که حداقل سه میلیون تن گندم در انبارهای کشاورزان موجود است که با این وجود واردات گندم ضربه مهلکی به تولید داخل وارد میکند.