اصول بهداشت نان در دوران کرونا
مدتی است که متاسفانه درگیر همه گیری ویروس کرونا هستیم و لذا رعایت اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید- 19 بسیار مهم است.
به گزارش سلامت نیوز ، براساس دستورالعمل حاوی نکات بهداشتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت، برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا از طریق نان به این نکات دقت کنید:اغلب نانهای مصرفی در کشور از انواع سنتی است که در نانوایی ها طبخ و عرضه میشود. نانهای صنعتی به صورت بسته بندیشده در کارخانجات تولید میشوند و آلودگی آنها به ویروس کرونا محتمل نیست.
اما نانهای سنتی که در نانوایی های عادی تهیه و عرضه میشوند، در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی میتوانند عامل انتقال ویروس کرونا باشند.در نانوانی های سنتی اعم از سنگک، بربری، تافتون و لواش، هرگونه آلودگی ویروسی خمیر نان در اثر حرارت تنور از بین میرود و لذا نانی که از تنور خارج میشود عاری از آلودگی به ویروس کرونا است. اما باید از پهن کردن نان برای خنک شدن روی میز نانوایی خودداری کرد.
بریدن و خرد کردن نان با چاقو و برسهای عمومی که معمولا در نانوایی ها وجود دارد هرگز توصیه نمیشود. نان داغ باید ابتدا در پارچهای نخی و سپس در نایلون قرار داده شده و پس از خارجکردن نان، نایلون دور انداخته شود. اگر شرایط بهداشتی انتقال نان از نانوایی تا منزل به خوبی رعایت شود، هیچگونه خطر بهداشتی وجود نخواهد داشت.
درجه حرارت پایین، حتی فریز کردن در فریزر ویروسهای موجود در نان را از بین نمی برد. نابودی ویروس کرونا با فریزکردن نان از نظر علمی ثابت نشده است. ویروس کرونا به سرما مقاوم بوده و نسبت به گرما حساس است. به همین دلیل یکی از راه های از بین بردن ویروس کرونا حرارتدادن نان بلافاصله قبل از مصرف است. به این منظور استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به آنها، استفاده از ماهیتابه و قابلمه برای حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه میشود.