تولید «مرغ سایز» اولویت جدی امروز کشور است
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید مرغ سایز با وزن های حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلوگرم به منظور حفظ منافع ملی و تولید کنندگان و مصرف کنندگان در اولویت جدی این وزارتخانه قرار گرفت.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، « مرتضی رضایی» در جلسه هم اندیشی که با حضور دستگاه ها و تشکل های مربوطه درباره تولید مرغ سایز افزود: البته مشوقهایی را برای تولید کنندگان مرغ با وزن استاندارد (مرغ سایز) باید در نظر بگیریم که اولین گام در این زمینه برداشته شده و در نامه ای به سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان، خواستار قیمت گذاری مناسب برای مرغ سایز شدیم.
به گفته وی، این مهم در سازمان حمایت از تولید کنندگان و کارگروه تنظیم بازار تصویب شده و اجرای آن بزودی عملیاتی می شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مزایا و اهمیت پیاده سازی طرح مرغ سایز این روزها بیشتر احساس میشود اظهارداشت: اجرای طرح مرغ سایز با وزن استاندارد (با وزن حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ گرم) از جنبه های مختلف بسیار ارزشمند و ضروری است.
وی تصریح کرد: این موضوع از نظر ملی با توجه به اینکه نهاده های دان مصرفی برای تولید گوشت مرغ از خارج وارد می شود، با اجرای این طرح راندمان غذایی بیش از ۱۰ درصد نسبت به شرایط فعلی بهبود مییابد و حداقل حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن در واردات ذرت و سویا صرفه جویی خواهد شد که باعث می شود از خروج میلیونها دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل آید.
رضایی با اشاره به اینکه از نظر تولید کنندگان نیز بهبود راندمان غذایی، کاهش هزینه های تامین مالی سرمایه در گردش، کاهش تلفات و در کل بهبود بهره وری را به همراه دارد گفت: هرچه دوره پرورش کوتاه شود، احتمال ابتلا به بیماری در مرغداریها کمتر خواهد شد و مرغداران مجبور به استفاده از داروهای بیشتری نخواهند بود که این موضوع به سلامت مرغ کمک میکند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: مصرف کنندگان نیز از مزایای اجرای این طرح به طور کامل بهرهمند خواهند شد، کاهش چربی درونی لاشه و قسمت های دور ریز مرغ، طعم لذیذ و خوشپخت بودن، سلامت بیشتر مرغ و در نهایت صرفه اقتصادی بیشتر از جمله مزایای این طرح برای خانواده ها است.
وی خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح نه تنها باید مشوق هایی را برای تولید کنندگان مرغهای استاندارد در نظر بگیریم بلکه الزامات اجرای این طرح را فراهم کنیم که این مهم به اجرای دقیق مقررات و نظارت دامپزشکی نیاز دارد.
رضایی گفت: اجرای مرغ سایز در راستای منافع ملی کشور بوده و کسی با آن مخالف نخواهد بود.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل کارگروه های اختصاصی با حضور دامپزشکی و سایر دستگاه ها و به خصوص تشکل ها در معاونت تولیدات دامی به منظور عملیاتی نمودن وپیاده سازی تولید مرغ سایز، تصریح کرد: با ایجاد این کارگروه ها کار به صورت مشترک پیش خواهد رفت و در راستای استانداردسازی تولید ملی اقدام می کنیم.
رضایی خاطر نشان کرد: وزیر محترم جهاد کشاورزی فردی بسیار فعال بوده و آمادگی پذیرش طرحها و ایدههای نو و خوب را دارد و بر تاثیر تبلیغات بر الگوی مصرف بسیار تاکید می کنند.
لزوم تغییر ذائقه مردم از مصرف مرغ درشت
« علیرضا رفیعی پور» رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به شرایط بحرانزای تحریم باید عادت تولید مرغ درشت تغییر کند.
وی اظهارداشت: دامپزشکی مسئول حفظ سرمایه مرغداران و کشتارگاه ها و ارتقای بهداشت عمومی و سلامت جامعه است و با تمام توان این کار را عملیاتی خواهیم کرد.