وجود ۲۰۰ هزار راس دام مازاد در دامداری ‌های کشور

  • 1399/04/08
  • 662 بازدید

دبیر شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: درحال حاضر ۲۰۰ هزار راس دام سنگین وزن در دامداری‌های کشور روی دست دامدار باقی مانده است.

منصور پوریان در گفت‌ وگو با میزان در خصوص آخرین وضعیت بازار دام سبک و سنگین در کشور اظهار کرد: درحال حاضر براساس اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک حدود ۶۷ میلیون راس است، اما در واقعیت بیش از این تعداد دام سبک در کشور وجود دارد.

دبیر شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: افزایش پرواربندی دام نیز به میزان ۵۰ درصد از سوی مرکزآمار گزارش شده است.

وی افزود: پرواربندی دام سبک در بخش گوسفند تا سال ۹۸ حدود ۵ تا ۶ میلیون راس بوده، اما اکنون ۱۲ میلیون راس دام پرواربندی در دامداری‌ها موجود است.

پوریان تاکید کرد: در بخش گوساله از تولید سال گذشته و امسال تعداد ۲۰۰ هزار راس دام در دامداری‌ها باقیمانده و اوزان این دام‌ها به ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم می‌رسد که در صورت تبدیل به ضریب گوشتی حدود ۵۰۰ هزار تن گوشت خالص می‌شود.

به گفته دبیر شورای تامین کنندگان دام کشور در حال حاضر خرید و فروش قابل توجهی در حوزه دام نمی‌شود و در بعضی موارد دام با قیمت پایین از دامدار خریداری می‌شود و در کنار آن چک ‌های بلند مدت تحویل دامداران می‌شود.

وی افزود: به دلیل شرایط سخت تامین نهاده و علوفه، شرایط پرورش، کاهش قیمت دام و نبود بازار فروش به دلیل ممنوعیت ‌های صادراتی دامداران در فشار شدید قرار گرفته اند.

پوریان گفت: بازار مصرف در زمان شیوع ویروس کرونا بی رمق بود از طرفی به دلیل اینکه فروش دام فصلی است در صورتی که دامدار نتواند یک فصل دام خود را به فروش رساند با مشکلات جدی روبرو می‌شود.

دبیر شورای تامین کنندگان دام کشور تاکید کرد: در صورتی که فکری به حال تولید دام مازاد در دامداری‌ها نشود، تولید کننده متضرر خواهد شد و سال آینده از تولید صرف نظر خواهد کرد.

وی در مورد خرید تضمینی دام گفت: خرید تضمینی نهایتا تا ۵ هزار تن از دام موجود در دامداری‌ها را پوشش می‌دهد و تابع دام‌های با اوزان کمتر از ۵۵۰ کیلوگرم است.

پوریان تصریح کرد: مشکل ما دام‌های با اوزان بیش از ۵۵۰ کیلوگرم است که حدود ۲۰۰ هزار راس می‌شود و راه حل این مشکل تسهیل صادرات بدون شرط و پیش شرط است که باید در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود.

دبیر شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: هدف ما این است که با صادرات دام مازاد از حجم تولید دام‌های سنگین وزن موجود در دامداری‌ها بکاهیم و با این اقدام به تولید کمک کنیم.

وی در خصوص تامین نهاده مورد نیاز دامداری‌ها گفت: بازار نهاده در حال حاضر متعادل نیست درحالی که در بخش دام سبک دامداران خودشان نهاده را تامین می‌کنند، اما در بخش دام سنگین سهمیه‌ هایی تعلق می‌گیرد.

پوریان به کاهش قیمت دام سبک و سنگین اشاره کرد و گفت: رنج قیمت دام سبک درب دامداری بین ۳۵ هزار تا ۳۸ هزار تومان است و در بخش سنگین دام با وزن کمتر از ۴۵۰ کیلوگرم بین ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان و با وزن بیش از ۵۵۰ کیلوگرم با قیمت ۲۵ هزار فروخته می‌شود.

دبیر شورای تامین کنندگان دام کشور در مورد دلیل کاهش قیمت دام گفت: افزایش جمعیت دامی، تولید مازاد دام و کاهش مصرف از جمله دلایل کاهش قیمت دام بوده است.



خبرگزاری میزان