اهمیت کشت گیاهان دارویی /۵۰ هزار هکتار اراضی کشور زیر کشت گیاهان دارویی میرود
معاون برنامه ریزی، توسعه و مدیریت منابع سازمان جنگل ها و مراتع با اشاره به اهمیت کشت گیاهان دارویی در توسعه اقتصادی و رفع نیاز جوامع محلی به منابع طبیعی گفت: امسال ۵۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشور زیر کشت گیاهان دارویی میرود.
عبدالرضا بازدار با اشاره به اهمیت اجرای طرح های حوزه منابع طبیعی در سال جهش تولید افزود: برنامه ها و اولویت های این سازمان در قالب 9برنامه در ۹۹ طراحی و تدوین شده است.
وی گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در عرصه منابع طبیعی با مشارکت مردمی از برنامه های طرح ۹ در ۹۹ است که گیاهان دارویی متناسب با ظرفیت هر استان کشت میشود.
وی با اشاره به اجرای اینکه اجرای طرح کاداستر(سند تک برگی) ۳۲ میلیون هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی در دستور کار امسال قرار دارد، افزود: ثبت ذخیرهگاه جنگلی در استانها از دیگر برنامه های سالجاری در این سازمان در سطح کشور است.
بازدار افزود: توسعه زراعت چوب برای تامین چوب مورد نیاز صنایع چوب و کاهش وابستگی به جنگل های کشور و جلوگیری از تخریب جنگل از دیگر برنامهها سالجاری این سازمان است که طرح توسعه زراعت چوب در ۳۰ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی و با مشارکت مردم اجرا میشود.
وی به اجرای طرح مرتعداری برای ۸۴ میلیون هکتار از مراتع کشور اشاره کرد و گفت: برای مراتعی که طرح مرتع داری تهیه نشده در حال رایزنی برای تهیه طرح با مشارکت جوامع محلی، مرتعداران هستیم.
بازدار به اجرای طرحهای آبخیزداری در استانها اشاره کرد و گفت: امسال از محل صندوق توسعه ملی ۱۰۰ میلیون یورو برای اجرای طرحهای آبخیزداری اختصاص داده شده تا این طرحها در قالب عملیاتهای مکانیکی، بیومکانیک و بیولوژیکی اجرا شود.
وی از اختصاص ۲۰ میلیون یورو اعتبار ملی در قالب مقابله با ریزگردها به استان ها اشاره کرد گفت: طرح جامع مقابله با ریزگردها تهیه شده تا با همکاری محیط زیست اجرا شود.