صنایع لبنی ملزم به خرید شیر خام با قیمت ۱۴۴۰ تومان شدند

  • 1394/03/31
  • 1110 بازدید

دبیر انجمن صنایع لبنی ضمن انتقاد از تصمیم ستاد هدفمندی یارانه‌ها مبنی بر الزام کارخانجات لبنی به خرید شیر خام یکهزار و ۴۴۰ تومانی ، گفت: صنایع لبنی توان خرید شیر خام با این قیمت را ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر ، رضا باکری در نشستی خبری با اشاره به تصمیم ستاد هدفمندی یارانه ها مبنی بر الزام کارخانجات صنایع لبنی به پرداخت یکهزار و ۴۴۰ تومان در ازای خرید هر کیلوگرم شیرخام از دامداران و استقرار بازرسان سازمان حمایت در کارخانجات برای تحقق این امر ، اظهار داشت: مصوبه خرید شیر خام به قیمت یکهزار و ۴۴۰ تومان از دامداران در تیرماه سال گذشته در ستاد هدفمندی یارانه ها تصویب و ابلاغ شد اما به دلیل شرایط رکود تورمی حاکم بر جامعه که سهم عمده آن را کاهش قدرت خرید خانوار تشکیل می داد ، اجرای مصوبه مذکور محقق نشد.

دبیر انجمن صنایع لبنی کشور با بیان اینکه طی این مدت شیرخام از دامداران به قیمت یکهزار و ۲۰۰ تومان تا یکهزار و ۲۵۰ تومان خریداری شده است ، گفت: طبق قانون ، مابه‌التفاوت قیمت دستوری و قیمت تعادلی در بازار باید توسط دولت پرداخت شود و تقاضای ما از مسئولان اقتصادی دولت اعم از وزارت صنعت ، وزارت جهادکشاورزی ، سازمان حمایت ، ستاد تنظیم بازار و معاونت اجرایی رئیس جمهور این است که راه حل‌های اقتصادی مناسب برای چنین مسائلی اتخاذ کند.

وی با بیان اینکه وقتی دولت مدیران بنگاه های تولیدی را الزام به خرید ماده اولیه گران می کند در حالی که توانایی فروش متناسب با آن را ندارند ، بنگاه ها دچار ضرر و زیان خواهد شد ، گفت: در صورتی که دولت صنایع لبنی ملزم به خرید شیر خام به قیمت یکهزار و ۴۴۰ تومان کند ، با توجه به اینکه برای ما امکان افزایش قیمت فرآورده ها وجود ندارد ، صنایع یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان زیان خواهد کرد و این کار نتیجه ای جز ورشکستگی کارخانجات نخواهد داشت.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه واکنش صنایع لبنی به تصمیم دولت چه خواهد بود؟ اظهار داشت: ما تفکری در زمینه توقف تولید یا کاهش میزان تولید نداریم و معتقد هستیم چنین اقدامی منجر به نابودی بنگاه های تولیدی و اقتصاد کشور می شود ، بنابراین کارخانجات لبنی نه تنها کاهش تولیدی اعمال نخواهند کرد بلکه با ظرفیت کامل به کار خود ادامه می دهند ، ضمن اینکه این مسئله از طریق مراجع ذی صلاح پیگیری خواهد شد.

باکری با بیان اینکه در صورت اعمال نرخ یکهزار و ۴۴۰ تومان برای شیر خام میانگین قیمت فرآورده های لبنی حدود ۱۶ درصد نسبت به قیمت‌های فعلی افزایش پیدا می کند ، اضافه کرد: این افزایش قیمت امکان پذیر نیست ، چراکه درآمد مردم متناسب با هزینه ها بالا نرفته و آنان قدرت خرید فرآورده های لبنی را نخواهند داشت ، ضمن اینکه در حال حاضر نیز شرکت‌های ما قادر به فروش فرآورده های خود نیستند.

دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه سه کالای اصلی شیر ، ماست و پنیر ۸۰ تا ۸۵ درصد تولید محصولات لبنی را تشکیل می دهند ، گفت: تولید بستنی طی یک سال گذشته ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است ، ضمن اینکه دلیل این مسئله کاهش قدرت خرید مردم گزارش شده است و براساس گزارشات اعلام شده بستنی چوبی ۵۰۰ تومانی بالاترین سهم فروش و بستنی‌های لوکس تر که تا قیمت دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می شوند ، کمترین سهم فروش را در بازار دارد.

این مقام مسئول از توقف واردات چوب بستنی مصرفی در کشور تا پایان سال ۹۴ خبر داد و افزود: تا پایان امسال واردات چوب بستنی مصرفی در کشور متوقف و چوب‌های مورد استفاده همگی از تولیدات داخلی خواهد بود.

دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه روزانه دو هزار و ۵۰۰ تن مازاد شیر خام در کشور وجود دارد ، گفت: شرایط فعلی باید با افزایش مصرف خانوار اصلاح شود. ما اعتقاد داریم در شرایط فعلی باید روزانه حدود سه هزار و ۵۰۰ تن شیر در قالب شیر مدارس بین دانش آموزان و دانشجویان توزیع شود.

باکری با بیان اینکه این میزان شیر برای پوشش ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار دانش آموز و دانشجو مورد استفاده قرار می گیرد ، افزود: بدین ترتیب هر دانشجو و دانش آموز روزانه ۲۰۰ سی سی شیر رایگان دریافت می کند اما از آنجا که تامین اعتبار و بودجه این طرح توسط دولت امکان پذیر نیست ، پیشنهاد ما این بوده که مسئولان این مشکل را با مردم در میان بگذارند و خود مصرف کنندگان این مسئله را حل کنند. بدین ترتیب که روی فیش ‌ای آب ، برق ، گاز ، تلفن همراه و تلفن ثابت هزار و ۴۰۰ تومان (جمعا ۷ هزار تومان در ماه) از مردم دریافت شود.

وی ادامه داد: در این راستا در اختیار هر دانش آموز یک کارت الکترونیک قرار می گیرد که دانش آموزان با همراه داشتن این کارت‌ها می تواند به فروشگاه‌هایی که در سطح کشور مشخص می شوند ، مراجعه و شیر مصرفی خود را دریافت کنند.

در ادامه این نشست محمد فربد نایب رئیس انجمن صنایع لبنی کشور با بیان اینکه قرار نیست در پی اتفاقات اخیر پیشامد خاصی رخ دهد ، گفت: انجمن صنایع لبنی از طریق مکاتبه با مقامات ذی ربط این مسئله را دنبال خواهد کرد و دولت باید این مابه‌التفاوت را بپردازد.

وی بتصریح کرد: انجمن قصدی برای تغییر قیمت فرآورده های لبنی در بازار ندارد؛ به خصوص در ماه مبارک رمضان هیچ افزایش قیمتی در این زمینه اتفاق نخواهد افتاد.

فربد ، افزایش ۶ درصدی هزینه های تولید لبنیات در سال جاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما درخواست این افزایش قیمت را به دستگاه‌های مربوطه ارائه کرده ایم و منتظر تصمیم آنها در این زمینه هستیم.

این مقام مسئول در مورد فروش فوق العاده محصولات لبنی در ماه مبارک رمضان گفت: قرار بود تعدادی از کارخانجات صنایع لبنی اقدام به فروش فوق العاده محصولات خود در ماه مبارک رمضان کند که متاسفانه این اقدام با مخالفت اصناف روبرو شد و فعلا عملیاتی نشده است.



مهر