صادرات ۲۵۰هزار تن مرکبات مازندران به خارج کشور

  • 1400/01/28
  • 639 بازدید

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران میانگین روزانه صادرات مرکبات استان به خارج از کشور را یک هزار و ۴۰۰ تن عنوان کرد و گفت که طبق این محاسبه سال گذشته حدود ۲۵۰هزار تن مرکبات استان صادر شده که ۶۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۱۳۹۸ است.

هادی ایزدی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: مرکبات و کیوی مازندران از گمرگات مختلف کشور به خارج صادر می شود که جمع آوری آمار رسمی به سختی به دست می آید و مهم ترین مقصد صادرات مرکبات مازندران به کشورهای روسیه و عراق بوده است.


وی حمایت دولت و  افزایش کیفی و کمی مرکبات را عامل بالا رفتن میزان صادرات محصولات کشاورزی استان عنوان کرد و اظهار داشت: بر اساس آمار تولید انواع مرکبات بویژه پرتقال سال گذشته به  ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید که ۱۰ درصد بیشتر  از سال ۱۳۹۸ است.


مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد : علاوه بر رعایت مسایل فنی و علمی باغداری و تولید محصول کیفی مرکبات ، حمایت های دولت نیز سبب شده است تا امروز دغدغه تولید مازاد بر مصرف پرتقال ، نارنگی و لیمو که تا ۸۵درصد آن باید تازه خوری شود و سال ها تا ۳۰ درصد ضایعات را شاهد بودیم ، تقریبا از بین برود.


ایزدی ارتقاء و بهبود سردخانه ها و سورتینگ های استان در سال گذشته را عالی توصیف کرد و ادامه داد : با این اقدامات فنی و به کارگیری دستگاه های پیشرفته بسته بندی مرکبات ، علاوه بر کاهش ضایعات مرکبات به کمتر از یک درصد ، با استقبال قابل توجه بازار های مصرف داخلی و خارجی مواجه شدیم.


وی گفت : در حال حاضر ۵۰۰ واحد سورتینگ با ۲۵۰ هزار تن ظرفیت ، ۱۱۹ سردخانه دارای مجوز با ۴۷۳ هزار تن ظرفیت ، ۱۴۸ واحد خدمات انبارداری با ۳۸۱ هزار تن ظرفیت نگهداری میوه در مازندران فعال است.


مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران بهره برداری از پایانه صادراتی روماک گستر جویبار به عنوان یکی از مدرنترین پایانه های صادراتی کشور را بسیار موثر در صادرات مرکبات دانست و گفت: این پایانه با برخورداری از ظرفیت یکصد هزار تنی ذخیره مرکبات علاوه بر کاهش ضایعات مرکبات نقش بسزایی در بهبود صادرات دارد.


ایزدی با بیان این که حدود یک چهارم از مرکبات تولیدی برابر با ۷۰۰ هزار تن از نارنگی و پرتقال  توسط باغداران و سورتینگ داران ذخیره سازی شده بود ،افزود : علاوه بر این که امسال بازار شب عید کشور با کمبود عرضه مواجه نشد، بلکه بخش زیادی از این محصولات نیز همچنان  در بازار وجود دارد و عرضه آن تا پایان خرداد نیز ادامه خواهد داشت.


وی از اجرای طرح جهش تولید مرکبات در سطح ۹هزار هکتار از باغ های اصلاح شده با به کار گیری کارشناسان باغبانی خبر داد و گفت: این سطح از باغ ها که با همکاری مراکز  خدمات کشاورزی شهرستان‌های استان مشخص شده است در بازه زمانی ۲ ساله متوسط تولید به ۵۰ تن در هکتار خواهد رسید.


مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال ، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.  




مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران