ارقام کشت بهاره سیب‌ زمینی در برخی استان‌ها اصلاح می شود

  • 1400/05/05
  • 582 بازدید

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی محصول سیب‌ زمینی خرید حمایتی برخی استان‌های کشور را بی‌ کیفیت دانست.

سید محمد موسوی مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با تاکید بر جایگزینی ارقام سیب‌زمینی کشت بهاره در برخی استان‌ها از جمله استان گلستان، اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده کشت سیب زمینی بهاره در استان مذکور استفاده از ارقامی با درصد مصرف آب بالا، ماده خشک کم، پوست نازک و دوام پایین است که به هیچ وجه برای کشاورزان، مصرف‌کنندگان و دولت به دلیل خرید حمایتی و توافقی صرفه اقتصادی ندارد.


مقام مسئول بیان داشت: خرید‌های تضمینی و توافقی به‌ دلیل قدرت ماندگاری پایین این رقم و فسادپذیری سریع آن مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است.


وی گفت: با بررسی همه‌ جانبه روی ارقام مختلف سیب زمینی باید ارقام مناسب را به‌ سرعت جایگزین رقم موجود کرد تا کشاورزان به سمت کشت ارقام با ماندگاری بالا و کیفیت مطلوب پیش روند.


مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه این پیشنهاد و درخواست مربوط به اکنون نیست، اذعان کرد: این درخواست دست‌کم مربوط به ۱۲ سال پیش است و تاکید کردم که باید به طور حتم الگوی کشت بهاره سیب زمینی استان گلستان به سمت ارقام ماندگار با ماده خشک بالا و درصد آب کمتر پیش رود، درغیر این صورت استمرار این روش همانگونه که امسال نیز شاهد این موضوع هستیم، هرساله خسارت زیان باری را به دنبال خواهد داشت.


وی تاکید کرد: یکی از درخواست‌های سازمان از حوزه‌های پژوهشی، اجرایی و پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی جایگزینی ارقام جدید سیب زمینی کشت بهاره استان گلستان است.


موسوی تصریح کرد: انتظار می‌رود مدیران در معاونت‌های سازمان تحقیقات و ترویج و زراعت وزارت جهادکشاورزی و همچنین سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان این مهم را در اولویت ویژه قرار دهند تا با راهکار جدید کشاورزان را همراهی کرده و رقم مطلوب، بادوام و با توجیه فنی و اقتصادی بالاتر را جایگزین رقم فعلی کنیم.


 طبق آمار سال گذشته بیش از ۵.۵ میلیون تن محصول سیب زمینی در سطح زیر کشت افزون بر ۱۴۹ هزار هکتار تولید شده است.


در پی کاهش قیمت سیب‌زمینی در کشور، دولت برای حمایت از کشاورزان و جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان استان گلستان، از ۶ تیرماه امسال تاکنون با استقرار حدود ۱۰ مرکز بیش از پنج هزار و ۶۰۰ تن سیب زمینی خریداری کرده است.


همچنین سیب زمینی پاییزه موجود در انبار‌های فنی و سردخانه‌های کشور که از سال قبل به سال جاری منتقل شد، به همراه سیب زمینی تولید شده در سه ماهه نخست سال جاری در سطح کشور به استناد گزارش معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات گیاهی، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده که پس از کسر میزان تقریبی یک میلیون و ۷۵ هزار تن نیاز داخلی و صادراتی کشور، حدود ۱۲۷ هزار تن مازاد بر نیاز اعلام شد که ضرورت خرید حمایتی سیب زمینی با هدف حفظ تعادل قیمت این محصول در بازار از قبل پیش‌بینی شده بود.



مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران