خشکسالی خودکفایی تولید گندم را به ۷۰ درصد کاهش داد
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: خشکسالی و کم آبی در یک سال گذشته میزان خودکفایی در تولید گندم کشور را از ۹۵ درصد به ۷۰ درصد کاهش داده است.
فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در دومین نشست مجازی از سلسله نشست های امنیت غذایی با عنوان امنیت غذایی کشور در شرایط فعلی و در برنامه ها که به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد ،اظهار کرد: در سال های زراعی ۹۵ و ۹۶ درصد خودکفایی تولید گندم در کشور ۱۰۰ بود که در سال زراعی جاری با ۳۰ درصد کاهش به ۷۰ درصد رسید.
مقام مسئول چالش کم آبی در بخش کشاورزی را جدی و نگران کننده توصیف کرد و افزود : باید به سمت نصب سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی باشیم.
وی با بیان اینکه، ۷۰ درصد نیاز قند و شکر کشور در داخل تولید می شود، ادامه داد : ۹۰ درصد از نیاز بازار به حبوبات هم در داخل کشور تولید و تامین می شود.
عزیز کریمی تصریح کرد : تنها در یک قلم از حبوبات یعنی عدس واردات داریم و سالانه ۸۰ تا ۹۰ هزار تن عدس از کشورهای مختلف از جمله کانادا به کشور وارد می شود.
افزایش حدود ۲۰ درصدی تامین برنج در داخل
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از افزایش ۱۰ درصدی تامین برنج مورد نیاز کشور در داخل خبر داد و گفت : در ابتدای دهه ۹۰ ، ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور به برنج سفید در داخل تولید می شد که این رقم در سال جاری به ۷۰ درصد رسید.
عزیز کریمی نیاز کشور به برنج سفید را سه میلیون تن اعلام کرد و گفت : همانند سال گذشته ۲.۲ میلیون تن برنج سفید در کشور تولید خواهد شد.
وی افزود : در بحث روغن نباتی ۸۰ درصد وابستگی داریم و باید به سمت تولید دانه های روغنی و کلزا در حرکت باشیم.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد با اظهار این که ۷۰ درصد تولیدات کشاورزی ایران در بخش زراعت است ، گفت : سالانه ۹۱ میلیون تن محصولات کشاورزی در این حوزه در کشور تولید می شود.
وی افزود: ۱۲ میلیون هکتار از اراضی کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود که از این میزان ۶ میلیون هکتار به صورت دیم و ۶ میلیون هکتار به صورت آبی است.
عزیزکریمی گفت : در مجموع سالانه ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی و ۱۶ میلیون تن گوشت دام، طیور و آبزیان در کشور تولید می شود.
در این نشست مجازی محمد جواد عسکری ، رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و قربانعلی نعمت زاده، استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به عنوان دیگران سخنران به صورت ویدئو کنفرانسی حضور داشتند.
این نشست مجازی به همت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.
سالانه بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود که شامل حدود یک میلیون تن برنج سفید، ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات، ۱۸۰ هزار تن گوشت سفید، حدود ۱۰۰ هزار تن انواع آبزیان است. همچنین ۹۰ درصد کیوی کشور در مازندران تولید می شود. انواع گل و گیاه، گندم، علوفه و، کلزا هم از دیگر تولیدات بخش کشاروزی مازندران است. در مجموع مازندران ۱۱ درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.