واردات ۶ میلیون تن گندم / کشت گندم آغاز شد

  • 1400/07/03
  • 652 بازدید

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور از آغاز کشت گندم در سال زراعی جدید در برخی استان‌ها خبر داد.

عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور اظهار کرد: طی چند روز اخیر در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و شمال غرب کشت به صورت انتظاری کشت آغاز شد که در روزهای آینده، آبیاری در ارتباط با گندم آبی شروع می شود.


هاشمی گفت: گندمکاران در ارتباط با گندم دیم هم به تدریج کشت خود را آغاز کردند تا با اولین باران های پاییز بتوانند سبزینگی خوبی داشته باشند.


مقام مسئول با اشاره به اینکه امسال وزارت جهاد سیاست مبتنی بر کشت قراردادی گندم را در پیش گرفته است، تصریح کرد: کارخانجات آردسازی و سایر صنایع که مواد اولیه آنها گندم است، طرف قرارداد با کشاورزان هستند. از این رو امسال بنابر سیاست وزارتخانه شرایطی باید فراهم شود تا کشت قراردادی گندم معمولی آغاز شود.


وی یاد آور شد: با توجه به آنکه کارخانجات آردسازی از طریق جهاد کشاورزی و بنیاد ملی گندمکاران قرارداد منعکس می کنند و همواره بصورت اعتباری نهاده از جمله کود شیمیایی و سم  از طریق سازمان خدمات حمایتی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد، از این رو توصیه می شود که کشت گندم را در قالب کشت قراردادی انجام دهند چرا که توان مالی کشاورز اجازه نمی دهد که به ازای هر هکتار ۱.۵ میلیون تومان بابت کود فسفات و پتاسه هزینه کنند.


هاشمی درباره آخرین وضعیت سطح زیرکشت گندم در سال زراعی جدید اظهار کرد: سطح زیر کشت همانند سال های قبل ۶ میلیون تومان خواهد بود و این احتمال وجود دارد که به سبب افزایش سطح زیرکشت به واسطه اصلاح قیمت و رغبت کشاورزان این اتفاق بیفتد که در صورت شرایط مساعد بارش و عدم خشکسالی با کشت گندم دیم، خودکفایی مجدد اتفاق بیفتد چرا که پتانسیل خودکفایی گندم و بی نیازی از واردات وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه نگرانی در ارتباط با تامین کود و سم برای سال زراعی جدید نداریم، افزود: شرکت خدمات حمایتی، وزارت جهاد و معاونت امور زراعت برای سال زراعی جدید تمهیداتی فراهم کرده که کود پاییزه در انبارها از یک تا ۲ ماه پیش دپو و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.


وی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم بیان کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تن گندم با ارزش بالغ بر ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده که صد درصد بهای آن پرداخت شده است.


رئیس بنیاد ملی گندم کاران ادامه داد: امسال میزان خرید تضمینی گندم‌ نسبت به سال قبل ۳۸ تا ۳۹ درصد و تولید ۳۰ درصد کاهش یافته است که علت کسری میزان خرید در برابر تولید ناشی از بازار نهاده های دامی و هدر رفت گندم خوراکی به سمت خوراک دام و طیور است.


به گفته وی، برآوردها حاکی از آن است که مجموع  هدر رفت گندم تولیدی به سمت خوراک دام و طیور، قاچاق و نگهداری در انبارها حدود ۱.۵ میلیون تن است.


هاشمی درباره آخرین وضعیت واردات گندم افزود: با توجه به کاهش تولید گندم برآورد می شود که با احتساب ذخایر استراتژیک ۵.۵ تا ۶ میلیون تن گندم وارد کشور شود.


رئیس بنیاد ملی گندمکاران اذعان کرد: با توجه به تاکید وزیر جهاد کشاورزی توصیه می شود که کشاورزات در قالب کشت قراردادی فعال شوند و همواره کشاورزان این اطمینان خاطر را داشته باشند که نظارت بر کاشت، داشت و برداشت صورت می گیرد و همواره کشاورزان می توانند محصول خود را با قیمت مناشب به فروش رسانند.



خبر فارسی