برند سازی راهی برای رونق صادرات زرشک
قائم مقام نظامصنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با توجه به آنکه زرشک جزو محصولات اساسی نیست، از این رو قیمت آن تابع مکانیزم عرضه و تقاضاست.
محمد شفیع ملک زاده قائم مقام نظامصنفی کشاورزی و منابع طبیعی بیان کرد: با توجه به آنکه زرشک جزو محصولات اساسی نیست، از این رو بر مبنای مکانیزم عرضه و تقاضا در بازار عرضه می شود به طوری که با ازدیاد عرضه و اشباع شدن بازار، قیمت کاهش می یابد.
مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به مسائل سیاسی و شرایط تحریم، امکان صادرات وجود ندارد که با این وجود محصول بدون توجه به هزینه تمام شده تولید بر مبنای مکانیزم عرضه و تقاضا توزیع می شود. به عنوان مثال امسال قیمت هویج به بالای ۳۰ هزار تومان رسید، در حالی که ممکن است قیمت تمام شده کمتر از ۵ تا ۶ هزار تومان باشد.
وی با اشاره به اینکه زرشک تولیدی به دلیل عدم زمینه لازم برای صادرات روی دست کشاورز مانده است، اذعان داشت: با توجه به کمبود صنایع فرآوری و تبدیلی، نبود محل ذخیره مناسب و عدم بسته بندی و سورتینگ مناسب امکان رقابت با کشورهای دیگر وجود ندارد که تمامی این عوامل موجب شده قیمت یک محصول به قدری کاهش یابد که دیگر جوابگوی هزینه تولید نباشد.
به گفته او، زرشک جزو ۳۲ تا ۳۳ محصولی نیست که شورای قیمت گذاری موظف به تعیین قیمت تضمینی آن باشد، لذا با اشباع شدن بازار داخل بدیهی است که قیمت کاهش می یابد.
ملک زاده با تاکید بر اهمیت بسته بندی و سورتینگ افزود: با ایجاد بسته بندی و سورتینگ امکان رقابت با دیگر کشورها فراهم می شود که با این وجود دیگر کشاورزان به سبب مازاد تولید متضرر نمی شوند که در نتیجه کشاورزی پایدار نمی ماند که با این وجود تولیدکنندگان مجبور به فروش ملک به منظور پرداخت بدهی خود می شوند که در نهایت طی سال های آتی ناامیدی در کشاورزان ایجاد می شود.
قائم مقامنظام صنفی کشاورزی اظهارکرد: با توجه به آنکه زرشک جزو محصولات اساسی نیست، از این رو بیش از نیاز در کشور تولید می شود که با این وجود با فراهم شدن زمینه صادرات و ایجاد برند مناسب ارزآوری خوبی نصیب کشور می شود.