نشانگر تغذیه ای چیست؟
بسیاری از بیماریها با غذا و سلامت مردم ارتباط مستقیم دارند، توجه به سلامت و اطمینان از سالم بودن غذا رویکردی بسیار جدی پیدا کرده است.
به گزارش ایفدانا به نقل از وابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران، با توجه به اینکه بسیاری از بیماریها با غذا و سلامت مردم ارتباط مستقیم دارند، توجه به سلامت و اطمینان از سالم بودن غذا رویکردی بسیار جدی پیدا کرده است تا آن جا که شعار سازمان جهانی بهداشت "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" و شعار ملی سال ۱۴۰۰ " آگاهی ،مدیریت ،اصلاح الگوی مصرف غذایی برای مبارزه با کرونا " عنوان شد.
در ایران هم وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی برای تامین و تضمین سلامت غذای مردم طرح درج نشانگرهای چراغ راهنمای تغذیه و اصالت کالا بر روی فرآوردههای غذایی را آغاز کرده است.
بسیاری از بیماریها از جمله دیابت ارتباط مستقیم با تغذیه و خوراکیهای مورد استفاده دارد که نیازمند توجه بیشتر به کیفیت مواد غذایی است. مصرف زیاد قند، نمک و چربیهای جامد موجب بیماریهای دیابت، فشارخون، سکتههای مغزی، بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای قلبی میشود.
ضرورت توجه به محتوا و کیفیت خوراکیها موجب شده وزارت بهداشت برای انتخاب هوشمندانه یک محصول، درج نشانگرهای چراغ راهنمای تغذیه و اصالت کالا بر روی بستههای مواد غذایی را در دستور کار قرار دهد.
برچسب رنگ سبز نشانه کم بودن چهار عنصر، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب در این محصول است،: رنگ نارنجی بر روی فرآورده نشان از سطح متوسط این عناصر زیان آور دارد و رنگ قرمز برای مصرف توصیه نمیشود.
این نشانهها کمک میکنند تا بیماریهایی که به علت محصولات غذایی ممکن است ایجاد شود را بتوان تا حد قابل توجهی کاهش داد.
برچسب اصالت کالا که حاوی کد پیگیری و شماره پیامک است، دیگر نشانه سلامت کالا است که بر روی بستههای مواد غذایی و بهداشتی خارجی که تحت نظارت قرار گرفته اند و از مبادی رسمی کشور وارد شده اند حک شده تا خیال مصرف کننده ایرانی از خرید آن آسوده باشد، مصرف محصولات خارجی بدون برچسب اصالت کالا، میتواند تهدید کننده سلامت افراد باشد.
دقت در انتخاب مواد غذایی علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین میکند، میتواند تشویق کننده تولید کنندههایی باشد که سلامتی مردم را در اولویت فعالیت هایشان قرار داده اند.